Проблемът с модернизирането на съоръженията на територията на Природен парк

...
Проблемът с модернизирането на съоръженията на територията на Природен парк
Коментари Харесай

„Витоша ски“ за Симеоновския лифт: Държавата да осигури нормативна среда за модернизация

Проблемът с модернизирането на оборудванията на територията на Природен парк „ Витоша “ попада в обсега на публичното внимание и се политизира за следващ път. Отново за ясните и установени от всички институции проблеми не се оферират решения.  Това пишат в своя позиция от сдружението притежател на Симеоновския въжен превоз – „ Витоша ски “. Те приканват страната да обезпечи условия за рационализация и поддръжка на лифтовете в планината.

От „ Витоша ски “ акцентират, че през последните години са платили към 6 млн. лева за поддръжката на кабините, само че „ колкото и да се поддържа една отиваща си техника, рано или късно тя стопира да работи “

„ Ако някой счита, че може назад да я върне към живот, ние сме подготвени да използваме възмездно неговия експертен опит и познания – както към този момент обществено сме отправяли такава покана, в това число към експертите, които развиват тезите за безкрайни поправки - само че никой не се отзова “, пишат те.

И прибавят: „ Подмяната ще е сложна по още други аргументи, които се премълчават:В територията на оборудванията е осъществена противозаконна реставрация и макар наличното функциониращо оборудване земята под него в избрани елементи е реституирана. Не единствено е реституирана, само че и на новите притежатели не са въведени ограничавания.

Трасетата под Симеоновския въжен превоз се застрояват, заграждат, прекъсват, натрупват се елементарно запалими материали “, пишат от „ Витоша ски “ и припомнят за няколкото случая преди години, които за благополучие са завършили без жертви.

„ Проблемите са доста и се решими. Стига да има воля от страна на страната да ги реши. Това ще отпуши процеса. Ние още веднъж повтаряме нашата подготвеност да влагаме в тяхната рационализация. Това може да стане само и единствено в случай че е законно – т.е. след обезпечаване на нужната нормативна среда. А все още този развой е блокиран.Обръщаме се към всички политици - подходете държавнически, решете проблемите, основани в нормативната среда, с цел да може да се възвърне достъпът до планината. И с това ще покажете, че фактически го желаете. Хората го желаят - чуйте техния глас “, пишат в умозаключение от „ Витоша ски “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР