Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два

...
Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два
Коментари Харесай

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на Съединени американски щати ще гласоподава два значими законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да трансформират регулацията на цифровите валути и скъпи бумаги.

H.R. 5403, “CBDC законът на за битка с наблюдението ”, има за цел да ограничи ролята на Федералния запас в бранша на цифровите валути.

Той се стреми да предотврати издаването на цифрова валута на централната банка (CBDC) непосредствено на физически лица и да ограничи опцията на Министерството на финансите да издава CBDC, като пази против финансов мониторинг.

H.R. 4451, “Законът за яснотата на скъпите бумаги ”, има за цел да предефинира какво съставлява скъпа книга, като обяснява, че активите, продадени по капиталови контракти, само че не изначално скъпи бумаги, не би трябвало да бъдат контролирани като такива.

Това може да облекчи регулаторните тежести върху компаниите за криптовалута.

Тези законопроекти идват след двупартийната анулация на Сената на “Счетоводен бюлетин 121 на личния състав (SAB 121) ” и въвеждането на “Закона за финансовите нововъведения и технологии за 21-ви век (FIT 21) ”, който предлага цялостна регулаторна рамка за цифровите активи, като натъртва на отбраната на клиентите и бистрота на пазара.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР