Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от

...
Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от
Коментари Харесай

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, защото криптовалутата откри равнища на опозиция и поддръжка към границата от $65,000.

По данни през миналата седмица са осъществени единствено 60,193 транзакции с BTC на стойност над $100,000, което е най-ниският брой от последната седмица на 2023 година насам.

Освен това броят на Биткойн китовете, притежаващи повече от 100 токена, е намалял с 0.48% през последните два месеца, което свидетелства за допустимо увеличение на дейностите по прибиране на облаги измежду тези вложители.

След като доближи исторически връх от $73,750, цената на BTC се намали, образувайки низходящ триъгълник с поредност от по-ниски върхове.

Въпреки че BTC проби над горната тренд линия на този триъгълник през април, когато надвиши границата от $70,000, през последните три месеца тя се търгуваше най-вече в границите на този модел.

Този спад в цената може да изясни за какво китовете на BTC понижиха размерите на транзакциите си през последните седмици. Към момента на писане на публикацията Биткойн се търгува на равнище от $67,111, позиционирано тъкмо над горната тренд линия на триъгълника.

Когато цената на даден актив пробие над върха на низходящ триъгълник, това нормално се преглежда като бичи сигнал, показващ евентуална смяна в пазарните настройки, защото натискът за покупка се усилва, с цел да надделее над натиска за продажба.

В поддръжка на тази смяна в настроенията, претеглените настроения на BTC станаха позитивни, като доближиха резултат от 0.99.

Тази смяна в наклонността може да се дължи на обстоятелството, че дневните трейдъри към момента осъществят облаги макар неотдавнашната ценова битка на BTC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР