Няма сигнали за купуване на гласове в област Монтана, стана

...
Няма сигнали за купуване на гласове в област Монтана, стана
Коментари Харесай

МВР, ДАНС и Прокуратурата в Монтана обсъдиха ситуацията около предстоящите избори

Няма сигнали за пазаруване на гласове в област Монтана, стана ясно на работна среща при регионалния шеф Ивайло Антонов. В нея участваха представители на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, прокуратурата и Районната изборна комисия в Монтана.
Готовността за вота на 9 юни, когато ще гласуваме за европарламент и 50-то Народно заседание, разискаха представители на държавни институции, ангажирани с подготовката и обезпечаване на спокойното протичане на предизборната акция.
„ Към днешна дата няма подадени сигнали нито в Районна нито в Окръжна прокуратура за изборни нарушавания “, съобщи окръжният прокурор Росен Петков. Всички телефони на дежурни прокурори са на интернет страницата на прокуратурата, там има и имейл адреси, тъй че всеки жител може да подаде сигнал за пазаруване на гласове, добави той..
За провеждането на почтени избори следи и особено образуван щаб, в който влизат окръжният прокурор, началникът на локалното звено на ДАНС и шефът на ОД Министерство на вътрешните работи.
„ Работим и с очевидни сигнали и с оперативна информация, ситуацията е релативно спокойна и нямаме очевидни сигнали, по които да се е налагало да работим “, сподели Езекия Езекиев – шеф ТДНС-Монтана.
На предходните парламентарни избори в област Монтана са подадени над 60 сигнала за пазаруване на гласове, по 12 са формирани досъдебни производства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР