Измама за голяма сума пари е разкрита от полицията във

...
Измама за голяма сума пари е разкрита от полицията във
Коментари Харесай

Завлякоха дядо с деменция от Кранево с 10 000 лева, уж за да бъде нает на работа

Измама за огромна сума пари е разкрита от полицията във Велико Търново , оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

На 8 юни бил получен сигнал от варненската полиция за дядо, който евентуално е похитен. Незабавно почнало търсене и още същата вечер възрастният мъж бил открит хотел във Велико Търново. Той е 78-годишен и е от село Кранево. Бил е във очевидно несъответстващо положение и с признаци на деменция. Настаненият в стаята с него бил 57-годишен варненец, който бил мощно пийнал. В помещението са открити няколко нотариални акта на парцели, благосъстоятелност на възрастния мъж.

В рамките на следствието е открито, че на предходния ден варненеца и мъж на 49 години от Габрово са докарали дядото във Велико Търново под претекст, че ще бъде нает на работа . Габровецът платил престоя в хотела, а 78-годишния мъж изтеглил от банков клон над 10 000 лв.. В под земята паркинг до кооперативния пазар в града той предал парите персонално на различен габровец, на 42 години.

В полицията във Велико Търново е заведена кореспонденция за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс. Двамата габровци са осъждани за осъществени измами в огромни размери. Отнетата сума е възобновена и парите са върнати на излъгания възрастен мъж. Материалите по случая са готови за докладване на прокуратурата.
 Арестуваха трима гърци в Александруполис за похищение на българка
Арестуваха трима гърци в Александруполис за похищение на българка

Тя е била привлечена в Гърция с заричане за работа и положителни доходи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР