Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда

...
Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда
Коментари Харесай

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът позволи на Genesis Global да разпредели почти $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

Съдия Шон Лейн издаде това решение, като акцентира финансовите усложнения, пред които е изправена Genesis Global. Следователно това решение води до сложни финансови вероятности за Digital Currency Group (DCG), сдружението майка на Genesis Global.

На 17 май арбитър Лейн утвърди погасителния проект на Genesis по глава 11, което разреши на компанията да размрази и да върне активите на клиентите. Тези активи бяха недостъпни, защото тегленията бяха спрени в края на ноември 2022 година след срутва на огромните международни крипто компании. Решението на съда отхвърли изказванието на DCG, че Genesis не е длъжна да заплаща на своите клиенти и кредитори заради оповестяването ѝ в неплатежоспособност през януари 2023 година

Съдия Лейн откри желае на DCG за недействителен, като означи, че сдружението майка на Genesis не е било публично основано. Като акционер DCG ще има второстепенна роля в процеса на погашение, ръководен в границите на производството по глава 11. Според решението на Лейн останалите активи на Genesis ще бъдат употребявани за погашение на отговорностите към кредиторите преди разпределянето на дивиденти сред акционерите, в това число DCG.

Предвид забележителните искания на кредиторите, Лейн разгласи, че финансовият дял на DCG е всъщност ненужен заради многомилиарден недостиг. Той отхвърли възражението на DCG, като постанови, че Genesis би трябвало да даде приоритет на заплащанията към други кредитори, в това число федералните и щатските финансови регулатори с искове за $32 милиарда, преди да разпредели каквито и да било средства на DCG, финансовия лични.

Genesis подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност през януари 2023 година, откакто в средата на ноември 2022 година спря тегленията на средства на фона на ликвидна рецесия. Съобщава се, че компанията дължи повече от $3.5 милиарда на 50-те си най-големи кредитори, в това число компании като Gemini. Genesis работи за очистване на $1.6 милиарда от активите си, откакто не съумя да реализира съглашения с DCG и някогашния си бизнес сътрудник Gemini.

През ноември 2023 година Genesis разгласи, че DCG се е съгласила да изплати дължимите си заеми в размер на $324.5 милиона до април 2024 година Предложеното съглашение имаше за цел да позволи правосъдно дело, заведено против DCG през септември, в което се искаше погашение на просрочени заеми на обща стойност към $620 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР