121 блока с представители на детски градини, училища, университети, културни

...
121 блока с представители на детски градини, училища, университети, културни
Коментари Харесай

121 блока се включват в празничното шествие във Варна за 24 май

121 блока с представители на детски градини, учебни заведения, университети, културни и научни институти ще се включат в тържественото общоградско шествие във Варна по случай 24 май. Начело на него ще бъдат кметът на града Благомир Коцев и тазгодишните носители на награди „ Варна “.

Празничната стратегия стартира в 10:00 часа на пл. „ Св. Св. Кирил и Методий “, където ще бъде издигнато българското знаме. Предвидена е фолклорна комбинация с присъединяване на над 700 деца от учебни заведения, читалища и фолклорни ансамбли. За първи път ще бъде изпълнен „ Танц на буквите “, а в небето по традиция ще полетят цветни балони с буквите от българската писменост. Под звуците на химна „ Върви народе възродени “, в осъществяване на духовия оркестър на Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “,ще тръгне и празничното шествие.

Шествието ще се движи в две успоредни колони в обособените платна на бул. „ Мария Луиза “ до кръстовището с бул. „ Сливница “. След това част от блоковете ще продължат по бул. „ Осми крайморски полк “, а друга - по бул. „ Сливница “.

В 13:00 часа на входа на входа на Морската градина ще се извие празнично хоро с присъединяване на фолклорен отбор „ Варна “.

Награди „ Варна “ заярки достижения в сферите на културата, науката и образованието ще бъдат връчени на тържествена гала ден по-рано – на 23 май от 11:00 ч. в зала „ Пленарна “ на Община Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР