Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да

...
Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да
Коментари Харесай

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, удостовери, че не възнамерява да извади Tether (USDT) от листата си в с предлагани активи за търговия в Европа, макар възходящите опасения по отношение на стабилността и регулаторното сходство на постоянните монети.

Тази информация  идва на фона на засиления надзор в крипто общността и забележителните регулаторни промени.

Представител на Kraken неотдавна удостовери уговорката на борсата да поддържа Tether и неговите търговски двойки в Европа, противопоставяйки се на по-ранни известия, които допускаха, че Kraken може да приключи поддръжката на USDT заради идното законодателство за пазарите на криптоактиви (MiCA).

Решението акцентира стратегическия фокус на Kraken върху поддържането на ликвидност в евро, с цел да обслужва по-добре европейските си консуматори.

Тази позиция заслужава внимание, изключително откакто други тържища като OKX коригираха своите оферти във връзка с USDT в отговор на регулаторния напън. Решението на Kraken да продължи да поддържа Tether алармира за нейната убеденост в оправянето с регулаторните провокации, като в същото време дава отговор на потребностите на клиентите.

Освен това Kraken уголемява своя регулаторен обсег посредством придобиването на TradeStation Crypto, поделение за цифрови активи на TradeStation Group в границите на Monex Group. Този ход акцентира упоритостта на Kraken да ускори пазарното си наличие и регулаторното сходство в Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР