Новият президент на Тайван Лай Чинг-те каза в речта си

...
Новият президент на Тайван Лай Чинг-те каза в речта си
Коментари Харесай

Новият президент на Тайван призовава Китай да спре военното сплашване

Новият президент на Тайван Лай Чинг-те сподели в речта си при встъпването в служба, че желае мир с Китай и го прикани да спре военните си закани и заплашване.

След като постави клетва, господин Лай сподели: „ Надявам се, че Китай ще се изправи пред действителността на съществуването на (Тайван), ще почете избора на народа на Тайван и добросъвестно ще избере разговора пред борбата. “

Г-н Лай даде обещание „ нито да се поддава, нито да предизвика “ Пекин и сподели, че се стреми към мир в връзките с Китай.

Но той акцентира, че островната народна власт е решена да се отбрани „ пред лицето на многото закани и опити за навлизане от Китай “.

Партията на господин Лай, Демократическата прогресивна партия, не се стреми към самостоятелност от Китай само че твърди, че Тайван към този момент е суверенна нация. Китай твърди, че самоуправляващият се остров е част от негова територия.

Китайската работа, отговаряща за тайванските въпроси, разкритикува речта на господин Лай като пропагандираща „ заблудата на сепара...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР