България започна Европейските квалификации в група G с домакинско поражение

...
България започна Европейските квалификации в група G с домакинско поражение
Коментари Харесай

Фалстарт за България в квалификациите за Евро 2024

България стартира Европейските квалификации в група G с домакинско проваляне 0:1 от Черна гора. Единственото попадение в срещата в Разград, която се игра пред цялостен стадион, вкара Никола Кърстович в 70-ата минута. А България изпусна неповторима опция в 90-ата минута посредством Георги Русев, който от 6-7 метра по диагонала пропусна да изравни.

Двата тима си поделяха надмощието от самото начало и досадна неточност на Филип Кръстев стана причина за единствения гол. В последните десетина минути селекционерът на българския тим Младен Кърстаич пусна в игра всички вероятни атакуващи футболисти, само че резултатът остана неизменен. Това е и първо проваляне за България при сръбския народен селекционер.

Селекционерът на България Кърстаич изненадващо сложи в стартовия състав Християн Петров от ЦСКА-София, който зае мястото на контузения Антон Недялков и по този начин направи дебют с националната фланелка. Първоначално упованията бяха там да стартира Пламен Гълъбов, само че треньорът на „ лъвовете “ реши да заложи на човек, който играе с ляв крайник.

Българският тим стартира нападателно, малко прибързано и това донесе известно напрежение пред вратата на Наумов. Постепенно обаче българите откриха собствен темп и в 15-ата минута сътвориха първата добра офанзива, в която Илиан Илиев откри Кирил Десподов по дясното криело. Капитанът стреля, само че вратарят на гостите улови топката. Буквално в ответната офанзива Никола Кърстович получи топката при контраофанзива, напредна от дясно и стреля, само че от надалеч и по земя, което беше лесна задача за Наумов.

В средата на полувремето Десподов се вклини през двама и падна при съприкосновението, само че след инспекция със системата ВАР се оказа, че няма потребност съдията да отсъжда дузпа. В 26-ата минута се откри нова отлична опция за България, откакто топката се оказа в Десподов след единоборство на Илиан Илиев. Той излезе самичък против Савич, а в профил тичаше Груев, който получи паса и стреля. Миятович обаче избави вратата на гостите. Нова опция за домакините имаше пет минути по-късно след осъществяване на свободен удар от дясно от Кръстев. Топката прелетя по диагонала, където Спас Делев я посрещна с глава, само че не улучи вратата.

Последните седем минути от първата част – три от постоянното време и четирите спомагателни, се трансфораха в същинско тестване за българската отбрана. В 42-ата удар на Хакшабанович се отби в гърба на Антов и подлъга вратаря Наумов, който имаше шанс топката да излезе в корнер. При последвалия ъглов удар гостите още веднъж можеха да вкарат, само че българският вратар сподели котешки инстикт и извади топката, която влизаше в сглобката след рисковия удар с глава на капитана Савич. В последната постоянна минута за първата част Адам Марушич остана самичък против Наумов, само че българският вратар прозорливо излезе и извади в корнер. Само след минута Вуячич откри топката, само че тя попадна в тялото на Петко Христов. Отбитото кълбо отиде у Вукан Савичевич при чийто удар от над 25 метра Наумов отново трябваше да избавя.

България още веднъж стартира мощно и второто полувреме и пет минути след неговото начало при контраофанзива съотборниците в Лудогорец Спас Делев и Десподов комбинираха. Капитанът на нашия тим си настройки топката на дъгата, само че ударът му мина на сантиметри от гредата.

В 70-ата минута обаче неточност в центъра при изнасянето на топката на българския тим костваше гол. Филип Кръстев загуби обикновено, оттова топката мина през Йоветич, който откри Владимир Йовович от дясно. Резервата влезе надясно и върна към останалия самичък против бранител на голлинията Кърстович, за който нямаше проблем да вкара. Десет минути по-късно резервата Османич беше на комфортна позиция и стреля, само че Христов подложи тяло.

В последната постоянна минута България изпусна невероятна опция. Десподов проби и центрира прелестно, топката стигна до резервата Русев, който стреля, само че улучи застаналия на голлинията Стефан Савич. Последваха три следващи корнера, при които топката се търкаляше в наказателното поле, само че по този начин и не влезе в черногорската врата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР