ООН предупреди, че глобалната борба срещу гениталното осакатяване на жени

...
ООН предупреди, че глобалната борба срещу гениталното осакатяване на жени
Коментари Харесай

ООН предупреждава, че „тайното“ трансгранично генитално осакатяване подкопава забраните

Организация на обединените нации предизвести, че световната битка против гениталното осакатяване на дами (FGM) се подкопава от фамилиите, пресичащи границите, с цел да накарат девойки да се подложат на процедурата.

Доклад от Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида, оповестен в петък, откри, че гениталното генитално осакатяване продължава по целия свят макар възбраните, значително заради „ незаконната “ процедура на извеждане на девойки в чужбина в страни, където практиката е законна или където законите я криминализират не се ползват.

„ Гениталното осакатяване на дами е част от непрекъснатото принуждение, учредено на пола, и няма място във вселената, която зачита човешките права “, сподели в изказване шефът на Организация на обединените нации по правата Волкер Тюрк. Половите стандарти и патриархалните правила, закотвящи и увековечаващи практиката, би трябвало да бъдат изкоренени, добави той.

Офисът прикани за съгласувани световни дейности за справяне с трансграничното и транснационалното генитално генитално генитално осакатяване...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР