Младите таланти са бъдещето на Варна, нашата подкрепа за тях

...
Младите таланти са бъдещето на Варна, нашата подкрепа за тях
Коментари Харесай

Кметът Благомир Коцев обеща Общината да подкрепя младите таланти на Варна

Младите гении са бъдещето на Варна, нашата поддръжка за тях ще продължи и отсега нататък. С тези думи в неделя кметът Благомир Коцев откри „ Концерт в лятна нощ “ и неговото първо произведение за вечерта – инструментална сюита от операта „ Бохеми “ на Джакомо Пучини.

Събитието е част от мероприятията, проведени във връзка отбелязването на 90-годишнината на Радио Варна, а музиката показа Младежкият симфоничен оркестър при Национално учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “ с диригент Страцимир Павлов.

Кметът поздрави работещите в емблематичното за морската столица радио с рождения ден и им благодари за това, че дълги години основават качествена публицистика. Благодаря за това, че мотивирате нашите млади гении и осигурявате сцена, където да се изявяват, сподели Коцев. Той увери, че в лицето на Община Варна всички надарени хора на града постоянно ще срещат поддръжка.

В Младежкия оркестър на Националното учебно заведение по изкуства свирят 50 деца, които извършиха 12 красиви музикални произведения, измежду които творби на Джакомо Пучини, Енио Мориконе, Ханс Цимер, Куин, Елтън Джон.

По-рано през уикенда, кметът посети документално-инструменталната акомодация за живота на Чарли Чаплин – „ Чаплин пианисимо “, с присъединяване на един от синовете на великия артист – Юджийн Чаплин. След спектакъла кметът прекара малко персонално време със световноизвестния правоприемник.

В събота Благомир Коцев даде началото и на петнадесетото издание на „ Опера в Летния спектакъл “, където осъществявания на международно равнище сервираха Александрина Пендачанска, Александрина Михайлова, Валери Георгиев, Иво Йорданов и прелестният оркестър на Варненска опера, дирижиран от маестро Григор Паликаров.

В оперната церемония тази година бяха включени осъществявания на Рихард Щраус и Джакомо Пучини във връзка 100-годишнината от кончината на Пучини и 160 години от рождението на Щраус.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР