ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си по отношение

...
ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си по отношение
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи видяха сходства в стратегиите си във връзка с главните цели пред страната. Това съобщи Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ след среща с Движение за права и свободи.

Сачева заяви още, че от ГЕРБ-СДС изпратили предложения до всички парламентарно показани партии за среща за държавно управление с първия мандат. До момента обаче са получили отводи от ПП-ДБ и " Възраждане ". Срещите с другите партии са планувани за на следващия ден.

По думите на Сачева сходствата в стратегиите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи са в главните цели на страната - пълноправното влизане в Шенген, въвеждането на еврото, ускорение на икономическия напредък, модернизацията в защитата, правосъдната промяна и битката с корупцията.

Според Сачева не е изключено да се търси формула на ръководство с 4-годишен мандат, като вид за устойчиво ръководство е държавно управление на споделената отговорност:

" Получихме доста явен знак и сигнал от хората, които гласоподаваха, за това, че нашият проевропейски избор се препотвърждава към този момент толкоз пъти, в това число от гласоподавателите на Българска социалистическа партия. Ясна е посоката, явен е пътят, нямаме право да губим повече времето нито на българските жители, нито да продължаваме да пилеем нежното доверие в българската политика и в институциите ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР