Китай отвърна на удара в понеделник, след като лидерите на

...
Китай отвърна на удара в понеделник, след като лидерите на
Коментари Харесай

Китай казва, че изявлението на Г-7 е „пълно с арогантност, предразсъдъци и лъжи“

Китай отвърна на удара в понеделник, откакто водачите на Г-7 предизвестиха Пекин да спре да изпраща оръжейни съставни елементи на Русия, заявявайки, че изказването им в края на срещата е „ цялостно с надменност, предубеждения и неистини “, оповестява Агенция Франс Прес.

Когато водачите на Г-7 се срещнаха предходната седмица в Италия, утежняването на комерсиалните връзки с Китай, както и напрежението към Украйна и Южнокитайско море бяха в центъра на техните полемики.

Изявлението, оповестено в края на срещата на върха в петък, подлага на критика Китай по доста от тези въпроси. То включва обвиняване против Пекин в изпращане на материали с двойна приложимост на Русия, които съгласно него оказват помощ на военните старания в Украйна.

В понеделник представителят на китайското външно министерство Лин Джиен сподели, че изказването е " клеветило и атакувало Китай ". В него има „ модифицирани клишета, които нямат фактическа основа, правна основа и морално опрощение и са цялостни с надменност, предубеждения и неистини “, сподели той на постоянен брифинг за пресата.

Групата на седемте, формирана от Съединените щати, Япония, Франция, Германия, Канада, Англия и Италия, също се беше прицелила в това, което назова " рискови " нахлувания на Китай в Южнокитайско море.

Притесненията от военна ескалация сред Китай и неговите съседи нарастват и в понеделник филипински и китайски плавателни съдове се сблъскаха покрай Втория Томас Шол, съгласно китайската брегова защита.

„ Ние се противопоставяме на милитаризацията на Китай и на насилствените и сплашващи действия в Южнокитайско море “, гласи изказването на Г-7, употребявайки по-категоричен език, в сравнение с миналогодишната среща на върха в Япония.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР