Асоциация Прозрачност без граници се опасява, че изявлението на председателя

...
Асоциация Прозрачност без граници се опасява, че изявлението на председателя
Коментари Харесай

Прозрачност без граници: Мониторингът на ЕК остава, но в друг формат

Асоциация " Прозрачност без граници " се притеснява, че изказването на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен може да бъде превратно интерпретирано от българските политици като " потупване по рамото ".

Макар в края на мандата на Европейска комисия да е време за политически реверанси и подкрепяне на национално равнище на политически фамилии, би трябвало да знаем, че на брюкселски това значи разнообразни неща, предизвестяват от организацията и показват три разновидността: изтощението на Европейски Съюз да търси прогрес в застоя в региона на битката с корупцията по висшите етажи и проведената престъпност; започването на работата на релативно новия механизъм с аналогично предопределение " Доклад за върховенството на правото " ; или опция Европейска комисия да уточни като сполучлив, като в същото време резервира мониторинга посредством трансформацията му в " Доклад за върховенството на правото ".
 ПП/ДБ: Падането на мониторинга е заем към България
ПП/ДБ: Падането на мониторинга е заем към България

Кирил Петков прикани министър председателите на Нидерландия и Австрия да се причислят към европейския консенсус

От асоциацията прецизират, че тематиките и рекомендациите, въпреки и в нов формат, остават същите. Същото се отнася и за непостигнатите цели.

Новината за нашите политици била, че наблюдението остава в различен формат.

От " Прозрачност без граници " напомнят, че над 10 години на организацията демонстрира съществуването на тежки систематични проблеми в противодействието на корупцията и стабилно бележи стойност сред 40 - 44 единици от най-много 100.
 Пеевски вижда България в Шенген през декември
Пеевски вижда България в Шенген през декември

Основното, което би трябвало да се направи, е мигрантският напън да се овладее

Според асоциацията прекратяването на Механизма може да се преглежда и в световния подтекст на по-дълбоката европейска интеграция и вероятно включване в Шенген.

Припомняме, по-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков съобщи, че с отпадането на механизма е отстранена още една преграда да бъдем равноправни с останалите страни от Европейски съюз.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на правораздаването Атанас Славов пък дефинираха прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция като
 В ГЕРБ оптимисти, че България ще влезе в Шенген след рухването на мониторинга
В ГЕРБ оптимисти, че България ще влезе в Шенген след рухването на мониторинга

Десислава Атанасова регистрира голям триумф за страната ни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР