Адвент календарите, също като коледните базари, ни помагат през мрачните

...
Адвент календарите, също като коледните базари, ни помагат през мрачните
Коментари Харесай

Селекция коледни адвент календари 2023

Адвент календарите, също като коледните базари, ни оказват помощ през мрачните зимни дни - вкарваме страст, развлечение и прелестно очакване в всекидневието. Идеята е толкоз елементарна, че съвсем гениална. Първообразът на адвентните или, както някои ги назовават, коледни календари е картонена/дървена кутия, разграфена с всеки ден от декември. Отваряте малко прозорче за съответния ден и ви чака шоколадче. Но през днешния ден и формата, и наличието могат да наподобяват доста по-различно. Аdventus на латински значи " идване ", а по този метод католиците отброяват дните преди Рождество Христово. Идеята за тези потегля от Германия, първият, непокътнат до ден сегашен, е дървен от 1851 година

Днес многообразието е толкоз огромно, че съществуват адвентни календари на всевъзможни тематики: от бира и чорапи, до скъпа козметика и полускъпоценни камъни. Формата също от дълго време надскача обичайна картонена кутия - плетени, дървени, пластмасови, изглеждащи като елха, като пъзел и какво ли още не. Представяме ви селекция от няколко коледни календара, които се продават в България или може да се поръчат елементарно с бърза доставка.
Козметика от L`Occitane
Тази година френската марка за натурална качествена козметика предлага три типа адвент календари. Първият е класическият, който обичайно е с красива дизайнерска кутия. За всеки ден от декември има по една изненада, от Прованс: 24 козметични продукта за хубост и грижа за кожата. Това е добър метод да пробвате нов крем или душ гел, с цел да прецените дали ви харесва и дали бихте си купили след това по-голяма опаковка. Вторият тип е премиум календарът, в който има по-скъпи артикули, в по-големи разфасовки. Третият вид е платнен календар за окачване, който е празен и вие решавате с какво да запълните всеки ден. Детайли на:
Dabov Spеcialty кафе
Музикантът Йордан Дъбов към този момент от 15 години е кафе специалист, а името и марката му са свързват с налагането на specialty стандартите в България. От Dabov всяка година оферират коледен календар с подбрани 24 кафета, всяко от които е по 40 грама. Включена е цялатa вкусова гама: плодови, шоколадови, кисели кафета и разнообразни комбинации на нотките. Подготвили са и селектирани спортни кафета, които са спечелили от Cup of Excellence. Има и изненада - кафета, които не сме предлагани до момента. Поръчка от:
Реклама Шоколадови бонбони La Fève
" Хо-Хо-Холеден календар " на La Fève тази година с изключение на шоколадови бонбони ще включва и дражета, които дават обещание, че ще са повече от едно дневно. Най-важното е, че всички цветове са реализирани с плодове и естествени артикули. Ако държите на изненадата и не желаете да знаете какво ще се крие във всяка кутийка от месец декември, не четете нататък. Бонбоните ще са: мандарина и кардамон; малина и анасон; лешник и портокал; канела и мрачен ром; коледни меденки; бадем и карамфил; шипка и коледни подправки; кедрови ядки и карамфил и други
Хари Потър
Малки и огромни почитатели на поредицата на Джоан Роулинг ще откриват зад всяко прозорче от адвент календара книга, пъзел или сувенир, свързани с фентъзи света на Хари Потър. Предлага се в Ozone, където има още над 10 типа коледни календари: със Зайчето Питър, супергерои, Minecraft, " Замръзналото кралство ", сглобяеми модели Revell на кораби, самолети и коли.
Lego адвент календар
Легото е иконична игра за няколко генерации. Затова и един коледен календар с лего фигурки ще се хареса освен на деца, само че и на възрастни. Той включва празнични герои, миниконструкции и аксесоари. В комплектите на датската компания има поставка за игра, която пресъздава зимна страна на чудесата. Няколко разновидността на календарите се продават в магазините на " Комсед " и онлайн
Свещ, която отброява дните до Коледа от Zara Home
И тази година от испанската марка за облекла и аксесоари за дома са се постарали да са истински. Тяхната декоративна цилиндрична свещ отбелязва оставащите дни до 25 декември и е добър сурогат на обичайните коледни календари. Предлага се в червен цвят с височина 37,5 см.
Реклама Книги с приказки
Издателство " Фют " още веднъж са отпечатали няколко огромни календара с 24 книги: един червен с приказки -.

Във Fox Books Café може да намерите и по-красиво завършени календари с книжки на британски от издателство Usborne - по класическа приказка за всеки ден от месеца. На уеб страницата им се предлага и гратис за разпечатване адвент календари с хрумвания за занимания за цялото семейство за всеки ден:
Вино за 12 нощи
От Seewines са се постарали да създадат винен адвент календар, само че напълно разбираемо бутилките в него са 12 вместо 24, тъй като не е целесъобразно да се пие всеки ден, изключително преди празниците. От тяхното красиво коледно кашонче надничат: розе от Château du Donjon в южна Франция, Sorí Dei Crava от Абриго - младо и плодово алено вино с нотки на горски плодове, купаж от сортовете Санджовезе и Неро ди Троя от Пуля, испанският вид наситено червен " Бобал ", бургундско бяло и други Повече на:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР