Инфраструктура


Още два язовира, този път в Сливенско, са били ремонтирани ...

... язовира, определени от правителството преди три години като спешно нуждаещи се от ремонт, досега са завършени и платени само 10, други 18 са формално готови, но все още за тях не е платено, а за 120 са открити строителни площадки. Въпросните три практически неработещи язовира са от т.нар. приключени 10.


Темата накратко Договорът на държавата с "Автомагистрали" за 570 млн. ...

... и навременно възстановяване на нанесените щети от тях по републиканската пътна мрежа е приоритет на АПИ." Явно тази опасност е толкова непосредствена, че правителството е сметнало за нужно да не ползва обществени поръчки, а да възлага директно. И въпреки това година и половина по-късно по нея не е свършено нищо.


Най-богатото и скандално държавно дружество - "Автомагистрали", е с нови ...

... лятото на 2020 г., а името й се появява покрай различни политически проекти, включително партията АБВ и движение "Русофили", но най-вече ДПС, където е член на обществения съвет и кандидат за депутат на изборите през 2017 г. преди време, че политическите й изяви нямат връзка с назначаването й в "Автомагистрали".Новият шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Апостол Минчев е ...

... че на 3 юни председателят на управителния съвет е извършил инспекция и на ремонта на магистрала "Марица" край Свиленград. Засега от пътната агенция не дават информация дали и как ще бъде санкционирани фирмите изпълнители. На вълните на асфалтаНередностите по ремонта на "Тракия", които шефът на АПИ е констатирал, са следните:


Поне 800 млн. лв. е изплатила държавната компания "Автомагистрали" на ...

... поръчки Кой е получил най-много париОсновните получатели на държавни пари са същите, които и "К(вижте повече информация са самите тях в ). Тогава нито една от фирмите не пожела да коментира информацията, получена през източник на вестника, а изпълнителният директор на "Автомагистрали" отказа интервю заради течащата проверка на Сметната палата.


През последните две години и половина държавната компания "Автомагистрали" получи ...

... си подам оставката. Беше ми поискана, не съм била уволнена. Важно е да се каже, че в навечерието на инхаус строителството на магистрала "Хемус" от "Автомагистрали" не ми беше далечна мисълта, че е въпрос на месец или два, в които сама ще си тръгна и без да ми искат оставката.Ремонтите в Стара Загора кипят с пълна сила в последните ...

... свързани с грижите и обслужването на животните", уточни писмено главният архитект Виктория Грозева. След приключване на строително-монтажните дейности на обекта ще бъдат изчислени сроковете за завършване във връзка с дължимите неустойки, уточнява тя. Обновяване на Летен театър в парк "Митрополит Методий Кусев" изпълнител: обединение между "Рест - Димитров" и "Елми"


Държавната компания "Автомагистрали" не може повече да крие на кои ...

... пари. Четирите in-house договора на "Автомагистрали" с Агенция "Пътна инфраструктура" са следните:Изграждане на 134 км от"Хемус" за 1.34 млрд. лв.Изграждане на 89 км от "Хемус" за 1.38 млрд. .лв.Укрепване на 76 обекта (свлачища и срутища) 570 млн. лв.Модернизация на 65 км от пътя Видин - Ботевград - 1.083 млрд. лв.


Темата накратко Проектът за тунел под Петрохан вече има избран ...

... увеличените приходи на АПИ от тол такси ще може да се мисли и за инвестиции като петроханския тунел. Сега обаче, когато става ясно, че тол таксите изобщо не са толкова сериозни като приходи, ще се търсят алтернативи. Проектът не е включен в оперативните програми, защото е на твърде ранен етап.


Едва три дни преди парламентарните избори, на 31 март 2021г., ...

... на които изплаща десетки, понякога стотици милиони левове държавни пари (). Основание за горното е, че компанията има около 400 служители, а трябва да извършва проекти за близо 5 млрд. лв. Това е част от ремонтирания лот 24 по ОПРР, който сега ще трябва пак да бъде разкопан. Фотограф: АПИ


"Винаги сме давали подробна информация на всички медии, които са ...

... че било абсурдно комисията да задава въпроси без да има информация. "Ние сме поискали информация в обем от 1 млн. страници. Комисията е задала очевидно глупави въпроси. Трябваше да зададем конкретни въпроси за конкретни неща", заяви той. Истината е обаче, че така се получава порочен кръг: няма информация, няма въпроси.Приходите от винетки са паднали за първото тримесечие на 2021г. ...

... година има силен спад на приходите, като само през март има лек ръст спрямо 2020 г., но тогава държавата влезе в карантина. Тези суми обаче включват и комисионите на двата търговски посредника, т.нар. Национални доставчици на услуги (НДУ) - "Интелигентни трафик системи" и "Диджитол смарт инфраструктура" (Бившето "Конкорд смарт инфраструктура").


Разходете се в Централен и Източен Лондон и ще намерите ...

... креативно е увеличаването на наемите. Prologis очаква те да нараснат с 6% в световен мащаб през годината. Това може да разтревожи търговците, но не и инвеститорите. Цените на акциите на Prologis и SEGRO почти са се удвоили от началото на 2019 г. 2021, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved


Във вторник, 20 април, около 8 сутринта близо до с. ...

... да коментират инцидента. Наличието на две бензиностанции една срещу друга на натоварен първокласен път София - Варна създава предпоставки за инциденти. Фотограф: Капитал Официалната информацияИнформацията около инцидента беше сравнително оскъдна. Въпросът с каква скорост се е движил джипът, в който е пътувал шефът на пътната агенция, засега остава без отговор.


Мобилният оператор "А1 България" най-вероятно ще поддържа интелигентната транспортна система ...

... данни за пътния трафик по автомагистралите и първокласните пътища по поръчка на пътната агенция по оперативна програма "Транспорт" в миналия програмен период. Компанията беше и сред участниците в търга за изграждане на тол системата. БТК също се състезаваше в него с партньор "Нованор", компанията на Лиляна Деянова, позната като Лилана.


Цената винаги е ключов фактор, когато човек взима решение. В ...

... финансира се с европейски средства и беше обявена преди почти две години - през май 2019 г. За първите три участъка вече има договори, подписани още миналата година. Решението за избор на изпълнител за другите три лота обаче се бавеше сериозно и е излязло чак края а февруари 2021 г.Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) търси консултант, който да подготви документите ...

... твърдят от агенцията. Външни изпълнители са изготвяли апликационните форми за "Струма". Формата за лот 3.2 от "Струма", т.е. през Кресненското дефиле, е била прогнозно 100 хил. лв., а крайно е струвала 88 хил. лв. с ДДС. Срокът е бил 190 дни, а изпълнител е "Армин консулт", избрана след обществена поръчка.


Големият ремонт на магистрала "Тракия" продължава, но изпълнителите се връщат ...

... до 31 март да бъдат завършени. На 27 март премиерът в оставка Бойко Борисов и зам.-министърът на регионалното развитие в оставка Николай Нанков направиха "инспекция" на ремонта и заявиха, че до няколко дни 6-те километра ще бъдат готови, а останалите 10 км ще са готови през "втората половина на април".


За жителите на софийските села Негован и Чепинци изглежда има ...

... най-голямо значение в критериите за избор на изпълнител сега е цената (60%), както и техническите показатели (30%), следвани от технологията и организация на изпълнението (10%), срока за изпълнение (10%) и др. Кандидатите трябва да имат оборот минимум 10 млн. лв. за последните три години и опит с дейностите от поръчката.


Строителният бранш демонстрира завиден интерес към една от големите пътни ...

... клон България КЧТ". Именно австрийското дружество в обединение с "Битумина" работи по отсечка, дълга 14.5 между ГКПП "Калотина"и Драгоман. Стойността е близо 165 млн. лв. с ДДС, а част от финансирането е от Механизма за свързване на Европа на ЕС и от републиканския бюджет. Срокът за завършване е 2022 г.


И това лято пътуващите по магистрала "Тракия" към и от ...

... млн. лв. например. Единичните цени за различни дейности, за които е подписала "Автомагистрали" договор с АПИ, са равни на пределните, които възложителят е поставил. Така държавната фирма не е опитала да е конкурентноспособна с другите компании от частния сектор, които са дали по-ниски цени, но все пак е спечелила поръчката.Две компании - на братът и племеницата на бившия депутат ...

... изискване за опит с доставка на релси - поне 1150 тона за последните три години. Не е ясно кога "Юнайтед пропърти груп" е придобила този опит, тъй като според справка в регистъра на Агенцията по обществени поръчки (АОП) е печелила само ВиК търгове, както и поръчка на Национален парк "Рила".


Когато през ноември миналата година Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви, ...

... "Капитал" пак изпрати въпроси до агенцията кога е възложен, започнат и изпълнен ремонтът, на каква стойност са пътните работи, маркировката и мантинелите, както и кои фирми са изпълнявали дейностите. Другият въпрос е дали се ремонтира същата отсечка, но в посока ГКПП Капитан Андреево. Една седмица по-късно отговори все още няма.


Тази седмица злополучният проход Петрохан отново влезе в новинарските емисии ...

... не го предостави. "Исканата в заявлението информация представлява документи, в които се съдържат множество техническа и аналитична информация. Предоставянето на тази информация на технически или хартиен носител, поради нейното естество, би създало възможност за нейната неправомерна обработка от страна на заявителя, както и за погрешна интерпретация на резултатите от проучването."


Вторият опит на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да избере строител ...

... в Шумен за 19 млн. лв. и влезе в консорциума, който ще достроява язовир "Луда Яна". Самостоятелно оферти за обход на Пловдив са подали "Трейс груп холд" и "Иса 2000". Последната има няколко обекта в района на Пловдив - фирмата на Юлиян Инджов разширяваше пътя между Пловдив и Асеновград например.


Фирмите на строителния бизнесмен Велико Желев - "Хидрострой" и "Пътни ...

... тежест 60% в този търг, а оценката за проектиране и строителство общо е 40%. Проектът е предложен за финансиране по оперативна програма "Транспортна свързаност" в следващия програмен период 2021-2027 г. Състезанието - слаба конкуренцияТримата отстранени кандидати от чужбина са турските "Колин" и "Дуйгу", както и китайската China Communication Construction Company.Община Банско обяви поръчка за реконструкция на пътя между града ...

... "Има няколко на брой участъци с голямо пропадане на асфалтовата настилка, с предполагаема причина свлачищни процеси", посочва се в документацията към поръчката. Финансирането на ремонта е от бюджета на общината. Критериите за оценка на офертите са два и равни като тежест - организация за качествено изпълнение на поръчката и цена.


Един от най-скъпите пътни проекти през последните години - този

Един от най-скъпите пътни проекти през последните години - този ...

... от групата "Геотехмин" на Цоло Вутов и спечелиха обществената поръчка за 20 км от пътя Ботевград - Мездра с цена от близо 160 млн. лв. ДЗЗД "Паристера" пък е съставено от "ИСА 2000", която през миналата година ремонтира пътя между Пловдив и Асеновград, "Автомагистрали - Черно море" и "Трафик Холдинг".


Проф. Николай Жечев е инженер и специалист по подземни и

Проф. Николай Жечев е инженер и специалист по подземни и ...

... толкова корозирала, че от 60 см по проект бе останала около 20-25 см от нея. Първичната облицовка, в която са сложени временните метални профили, беше доста корозирала и до голяма степен нейният капацитет се изчерпваше съвсем скоро. Също така се оказа, че във вторичната облицовка, която е носеща, няма армировка.


Темата накратко Ремонтът на тунел "Витиня" наближава своят край след

Темата накратко Ремонтът на тунел "Витиня" наближава своят край след ...

... е стряскащ. Установяват се кухини както между първичната и вторичната облицовки, така и между първичната облицовка и скалния масив, както и липсваща армировка. Източници разказват, че в тръбите е имало варели и чували бетон, като няма информация кой и кога ги е поставял - вероятно са там още от 80-те.


Шанс за нов живот ще получи мостът на Колю Фичето

Шанс за нов живот ще получи мостът на Колю Фичето ...

... в средната част на моста (около 130 м) са унищожени. През 1922-1923 г. мостът е реконструиран със стоманобетонни опори и сводове, но първоначалният облик е променен, пишат от общината. С ремонт по оперативна програма "Региони в растеж" паметникът на културата ще се сдобие и с ресторант и музей. Фотограф: Община Бяла


© Цветелина Белутова Печатница за пари - така цветисто определи премиерът

© Цветелина Белутова Печатница за пари - така цветисто определи премиерът ...

... друг тип такси. ИТС продължава да е фаворит в продажбите на винетки също. Компанията държи пазарен дял 70% за 2019 г., стана ясно от данни, получени по реда на ЗДОИ. За март и април дружеството задържа първа позиция за продажби. "Конкорд смарт инфраструктура", другият национален доставчик, има далеч по-скромни продажби.


Строежът на отсечката Калотина - Драгоман през февруари 2020 г.

Строежът на отсечката Калотина - Драгоман през февруари 2020 г. ...

... вид. По план участъкът от "Европа" ще е готов през 2022 г., което вероятно значи, че има и време да се направи надлезът "като хората". А и може при някоя от многобройните си инспекции по трасето премиерът Бойко Борисов да се поинтересува как точно ще пресичат животните през новата магистрала.


Строителство на тунел

Строителство на тунел "Железница" на магистрала "Струма" засега се движи ...

... финансиране. По едната поръчка за участъка през дефилето все още офертите се разглеждат, а по другата вече месеци наред не се подписва договорът с избрания изпълнител. Тепърва АПИ трябва да изпълни мерките за опазване на околна среда, за да може Европейската комисия да одобри проекта (повече по темата вижте тук).


Строителство на автомагистрала Хемус, АМ

Строителство на автомагистрала Хемус, АМ "Хемус" след 85 км до ...

... пишат от БТА. Накратко - дали ще са разкопки, отчуждения, пари или проектиране, причини за забавяне може да има много. Междувременно се харчат над 3 млрд. лв. за ключов проект, но без да е ясно как и на кого се плаща, а качеството после ще е за сметка на данъкоплатеца.


В следващите няколко години предстои сериозна подмяна на ВиК мрежи

В следващите няколко години предстои сериозна подмяна на ВиК мрежи ...

... Чирпан, като срокът за оферти е 17 юни. Дружеството също има поръчка и за град Казанлък. Прогнозната стойност на поръчката е 8 млн. лв., а срокът за оферти е 30 юни. Tърг е обявило и "ВиК Видин" за 5.78 млн. лв., като срокът за подаване на оферти е 16 юни.


© Надежда Чипева През февруари Върховната административна прокуратура (ВАП) вълозжи на

© Надежда Чипева През февруари Върховната административна прокуратура (ВАП) вълозжи на ...

... на министерството. Идеята е с новия Закон за ВиК тази дейност да се прехвърли "в самостоятелна структура с работно име Комисия за регулиране на ВиК услугите, с цел повишаване на ефективността при контролирането на предоставянето на услугите и постигането на дългосрочните показатели за качеството им при социална поносимост на цените.".


Обновяването на третокласната инфраструктура в страната изостава. © Цветелина Белутова Агенция

Обновяването на третокласната инфраструктура в страната изостава. © Цветелина Белутова Агенция ...

... дължина 9.6 км лот 36 - Варна - Белослав - Разделна - Падина - Житница, с обща дължина 18.8 км Офертите бяха събрани през юли 2019г., но видно от профила на купувача на АПИ, все още не са отворени ценовите предложения, т.е. строителството по тях едвали ще започне тази година.


© АПИ Може би сте чули, че магистралата от Калотина до

© АПИ Може би сте чули, че магистралата от Калотина до ...

... актуализиране на изработения ПУП-Парцеларен план, след което ще се предприемат действия по неговото прoцедиране, съгласно Закона за устройство на територията", казаха от АПИ в отговор до "Капитал". Накратко - има още много работа. Чак след това ще може да се обяви обществена поръчка, като трябва и да се осигури финансиране.


© Цветелина Белутова Значителна стъпка към електронно управление - така изглежда

© Цветелина Белутова Значителна стъпка към електронно управление - така изглежда ...

... и такива, "свързани с отбраната и сигурността на страната", като условията и редът за издаване на разрешения ще се определят със заповед на министъра на отбраната, съответно на министъра на вътрешните работи, на председателя на ДАНС" на председателя на Държавна агенция "Разузнаване" или на председателя на Държавна агенция "Технически операции".


© Надежда Чипева След повече от година Агенция

© Надежда Чипева След повече от година Агенция "Пътна инфраструктура" успя ...

... част от обединението - победител за област София. Фирмата е собственост на Димитър Панталеев, койото е съдружник с тримата акционери в "Джи Пи груп" - Георги Василев, Владимир Владимиров- Житенски и Стефан Тотев, във фирмата "Вип-стил 2005". Дружеството е регистрирано на адреса на "Джи Пи" - бул. "Черни връх" 59А.


Повечето обекти, които се обявяват сега, няма как да започнат

Повечето обекти, които се обявяват сега, няма как да започнат ...

... На този фон единствената реална мярка, която пряко ще засегне строителите в настоящия момент, е идеята строителният сезон по морето да се увеличи с месец - до 15 юни. "Няма туризъм и няма смисъл да се ограничават строителството и възможността за реализиране на работни места и икономическа дейност", каза Симеонов.


© Надежда Чипева Четири от петте кандидата в търга за пречиствателна

© Надежда Чипева Четири от петте кандидата в търга за пречиствателна ...

... година и четири месеца. "ВиК Шумен" в момента събира оферти по още няколко големи поръчки - за 57 млн. лв. без ДДС за ремонт на довеждащия водопровод от язовир "Тича", за 11.8 млн. лв. за ремонт на ВиК мрежи в Шумен и 1.41 млн. лв. за мрежите в Нови Пазар.


© Цветелина Белутова

© Цветелина Белутова "Виждате разликата между санираните и несанираните блокове. Явно ...

... "За истината" например показа как сграда в Бургас е ремонтирана няколко пъти след като е санирана. През 2017г. пък стана ясно, че контролът по поставяните материали е само по документи и това поставя в риск живущите в сградите, тъй като при част от тях може да се използват запалими материали.


© Надежда Чипева Построената през 1894г. синагога във Видин е архитектурен

© Надежда Чипева Построената през 1894г. синагога във Видин е архитектурен ...

... (40%), качество на строително-монтажни рботи (40%) и професионалната компететнтност на персонала, отговорен за проектирането (20%). Изпълнителят ще има 600 дни за изпълнение, като в него не се включват съгласувателните процедури. Инвестиционният проект ще трябва да се съгласува с Националния институт по недвижимо културно наследство (НИНКН). Видин Синагога Автор: Велко Ангелов


© Надежда Чипева Изненадващо слаб интерес от български строителни компании и

© Надежда Чипева Изненадващо слаб интерес от български строителни компании и ...

... още по-трудно. Предвижда се проектът да бъе предложен за финансиране от Оперативна програма "Транспортна свързаност" в следващия програмен период 2021-2027 г. Всички дела по отчуждителните процедури са приключили и обектът е теренно обезпечен, съобщиха от АПИ за "Капитал". Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е близо 3 години и половина.


Иван Иванов е начело на Българска асоциация на водите, а

Иван Иванов е начело на Българска асоциация на водите, а ...

... ясно от сайта на МРРБ. В момента ВиК - Шумен, е изправено пред големи предизвикателства. Обявени са обществени поръчки за над 100 млн. лв. по оперативна програма "Околна среда", а договор за финансиране все още няма. Същевременно градът често остава без вода заради проблемите с довеждащия водопровод от язовир "Тича".


© Юлия Лазарова Миналата седмица премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на

© Юлия Лазарова Миналата седмица премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на ...

... на отчуждителните процедури, когато става въпрос за обекто на национално значение - например магистрала. Президентът Румен Радев наложи вето на промените, но депутатите го преодоляха с гласуването си. Именно в случая с участъка между пътните възложи Буховци и Белокопитово на магистрала "Хемус" тези законови промени бяха използвани за първи път.


Магистрала

Магистрала "Марица" беше завършена през есента на 2015г. © Цветелина Белутова ...

... "Автомагистрали - Черно море" пък е получила 74.7 млн. лв. за "Хемус" в частта от Шумен до Варна отново за периода 2015-2019г. В момента държавната "Автомагистрали" има договори за магистрала "Хемус" на територията на ОПУ София и Ловеч, както и за цялата "Тракия". Общата прогнозна стойност е 60 млн. лв.


© Надежда Чипева Общо 3.2 млрд. лв., или 1.896 млн. евро

© Надежда Чипева Общо 3.2 млрд. лв., или 1.896 млн. евро ...

... метростанция №5 пoд бyл. "Bлaдимиp Baзoв" нa кръстовището c yл. "Πaнaйoт Xитoв" дo метростанция №2 в жк "Лeвcĸи" c обща дължинa три километра и три метростанции. От yл. "Шипка" през yл. "Гeo Mилeв", бyл. "Aceн Йopдaнoв" до бyл. "Цариградско шoce" и e c дължинa шест километра и има шест метростанции.


Уличните ремонти често остават незабелязани за хората, въпреки големите суми,

Уличните ремонти често остават незабелязани за хората, въпреки големите суми, ...

... собственост на Методи Аврамов". "Пътища София" пък е основана едва през 2018г. - точно преди търга, и е собственост на Константин Георгиев и Мария Петрова. В прикачения файл може да направите справка за ремонтите и във вашия квартал. При забелязани нередности може да се свържете с редакцията на редакционния имейл.


Строителството на магистрали изостава, а поддръжаката на вече готовите участъци

Строителството на магистрали изостава, а поддръжаката на вече готовите участъци ...

... са актуални; тяхната надеждност е засегната от липса на единен подход и не съществуват показатели за резултатите.Според ЕК през 2016 г. степента на завършеност на основната мрежа е била 50 %, а към момента на одитното посещение (май 2019 г.) органите на България са докладвали за степен на завършеност 46%,


Язовир

Язовир "Студена" се напълни до 30% след валежите и снеготопенето. ...

... м, когато не е налаган режим на ограничено водоснабдяване", гласи съобщение на МОСВ от миналия месец. Това значи, че по груби сметки в язовир "Студена" има вода за половин година. След това обаче тя ще свърши, а ако лятото е сухо, това вещае нов режим на водата и криза наесен.


Ремонтите на сградата на бившия партиен дом струват вече около

Ремонтите на сградата на бившия партиен дом струват вече около ...

... 2020 г. Освен за залата бяха възложени и поръчки за основен ремонт на бюфета в сградата за над 200 хил. лв., както и за проектиране на пространство за преки излъчвания на изявления във фоайето и за доставка и инсталиране на мрежово оборудване за зала "Света София" за 220 хил. лв.


Всички водни проекти трябва да бъдат завършени до 2024 г.,

Всички водни проекти трябва да бъдат завършени до 2024 г., ...

... Малко преди бе обявена и поръчка за 36.4 млн. лв. без ДДС за реконструкция на ВиК мрежи. Водният оператор вече има договорено финансиране по ОПОС, тъй като подписа договор с управляващия орган - Министерството на околната среда и водите. Крайният срок за подаване на оферти е 11 май 2020 г.


Това е идейният проект на фирма

Това е идейният проект на фирма "Инжпроект" [Община Бяла] Мостът ...

... 2019г. община Бяла е получила становище на Министъра на културата за съгласуването на проекта. Получени са становища и от РИОСВ-Русе за съгласие за реализация на инвестицията и за липса на необходимост от извършване на оценка върху въздействието на околната среда на инвестицията както и за разрешение за осъществяване на инвестицията.


Соковете за изграждане на магистрала

Соковете за изграждане на магистрала "Струма" изгледжа отново се отлагат. ...

... по трасето около съществуващия път Е-79, който ще се ползва като трасе на "Струма" в едната посока. Изпълнението на тази поръчка би могло да е условие за финансиране от страна на Брюксел през следващия програмен период. "Екипите работят изключително мобилизирано по подготовката на апликационната форма", коментираха от АПИ пред "Капитал".


Остарялата инфраструктура е причина за честите аварии в Шуменския регион

Остарялата инфраструктура е причина за честите аварии в Шуменския регион ...

... договор с управляващия орган - Министерството на околната среда и водите. Крайният срок за подаване на оферти е 11 май 2020 г. Към 2016 г., за когато са последните официални и публични данни на Комисията и енергийно и водно регулиране за ВиК дружеството, загубите на вода са били около 54%


© Цветелина Белутова Oт 6 март досега ВиК дружества в страната

© Цветелина Белутова Oт 6 март досега ВиК дружества в страната ...

... изпълнено и самото проектиране и строителство. Преди няколко дни тепърва е обявена поръчката за изпълнител на водния европроект за управление и организация. В Кърджали ситуацията е същата - няма търгове за инженеринг, като там инвестицията е прогнозно близо 68 млн. лв. и всичко трябва да приключи до април 2024 г.


© Радостина Маркова Агенция

© Радостина Маркова Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви обществена поръчка за ...

... АПИ събира оферти в търга за изработването на разширен идеен проект за югоизточен обходен път на град Плевен. Целта на проекта е тpaнзитният тpaфиĸ да се извeдe oт цeнтpaлнaтa чacт нa гpaдa. Прогнозната стойност на търга 1 млн. лв. бeз ДДC, a срокът зa изpaбoтвaнe на проекта - 90 дни.


Напуканата земя на дъното на язовир

Напуканата земя на дъното на язовир "Студена" се превърна в ...

... Отделно бяха възложени и ремонти на държавната фирма "Монтажи" за 8.5 млн. лв. с ДДС. Те са за монтаж на филтри в "старата" пречиствателна станция (1.7 млн. лв.) основен ремонт на градската пречиствателна станция (3.16 млн. лв.) и реконструкция на главен клон II от водоснабдителната мрежа (почти 3.66 млн. лв.).


Нивото на язовир

Нивото на язовир "Студена" допреди два месеца беше критично ниско, ...

... Цената на обекта е 26.56 млн. лв. с ДДС по договор. Заявка да помагат бяха дали и няколко частни компании. Договорът между Областна администрация - Перник и "Монтажи" беше подписан на 6 февруари и според него изпълнителят трябва до 60 дни от тази дата да подпише приемо-предавателен протокол за строителството.


© Юлия Лазарова От вторник гражданите на Перник ще имат вода

© Юлия Лазарова От вторник гражданите на Перник ще имат вода ...

... ясно, че допълнителните количества, които ще започнат да се подават от другата седмица, не са от "Студена". За следващите месеци позволеното количество от "Бели искър" ще е до 800 хил. куб. м., посочиха от ведомството в отговорите си до "Капитал". Режимът на водата в Перник официално беше въведен през ноември.


Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков каза пред медии миналата

Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков каза пред медии миналата ...

... спъва позитивните реформи занапред и публичните предприятия работят непрозрачно и неефективно. Иначе казано, регионалните администрации, дали общински, ВиК или др., са зависими от столицата или държавните институции (напр. министерства) и вместо да се мисли как да се постигне по-адекватно управление на място, просто се стига до харченето на едни пари.


В момента движението в тунел

В момента движението в тунел "Витиня" се извършва двупосочно в ...

... работата е 25 млн. лв. с ДДС. Съоръженията се намират при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата. Движението в тази 14-километрова отсечка (между 9-ти и 23-ти км) ще се извършва двупосочно в платното за Бургас. По план "Автомагистрали" трябва да приключат ремонта до 1 юли тази година.


Министърът на икономиката Емил Караниколов © Юлия Лазарова Във вторник, 10

Министърът на икономиката Емил Караниколов © Юлия Лазарова Във вторник, 10 ...

... на община Перник Станислав Владиров вчера е изпратил писмо до управителя на "ВиК Перник" Борислав Иванов, за да бъде извършен разчет за възможността за промяна на режима. След това трябва да се подаде искане към Министерство на околната среда и водите и то да одобри поправката в графика за водоползване.


Държавата иска да използва съществуващия път Е-79 в едната посока,

Държавата иска да използва съществуващия път Е-79 в едната посока, ...

... вече девет месеца. Не са избрани и фирмите, които ще изпълняват строителния надзор. Тепърва ще трябва да се обяви поръчка и за реконструкцията на Е-79 в дефилето, който трябва да бъде направен като скоростен еднопосочен път. Крайният срок за завършване на цялата магистрала "Струма" през Кресненското дефиле засега е 2027г.


© Надежда Чипева Петима кандидати искат да строят пречиствателната станция за

© Надежда Чипева Петима кандидати искат да строят пречиствателната станция за ...

... казвам първия, които ще се реализира тази година - като процедура, на инженеринг, защото ще имаме допроектиране", казва зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, цитиран от dariknews.bg. Работата може да започне в началото на 2021г., а в репортаж на NOVA се твърди, че именно бъдещият ВиК холдинг ще го изгражда.


© Цветелина Белутова Освен за Агенция

© Цветелина Белутова Освен за Агенция "Пътна инфраструктура" стартиралата на 1 ...

... интеграция на информационния обмен в системите на МВР са в размер до 350 000 лв. без ДДС, сочат още документите към инструкцията за обмен. Не е ясно по какъв договор се изплащат тези средства. Така цялата интеграция излиза над 2.2 млн. лв. Но очакваните ефекти от нея са много по-големи.


© Цветелина Белутова Над 3200 маршрутни карти са били закупени към

© Цветелина Белутова Над 3200 маршрутни карти са били закупени към ...

... лева. От АПИ вече съобщиха, че на първо време контролът ще се осъществява само от мобилните екипи, които са 105, но не и от близо 300 камери инсталирани. Инспекторите ще помагат на шофьорите, като ги насочват към най-близкото място, от което да се снабдят с маршрутна карта - големите бензиностанции.