Зрелищен протест на полски фермери. Те настояват за държавни гаранции

...
Зрелищен протест на полски фермери. Те настояват за държавни гаранции
Коментари Харесай

Полски фермери протестираха с разсипани ябълки и горяща слама

Зрелищен митинг на полски фермери. Те упорстват за държавни гаранции и повече дотации за локалните производители.

Горяща плява и десетки килограми ябълки помогнаха на полските феремери да изразят недоволството си. В утринния час-пик те блокираха един от главните площади и прилежащите булеварди във Варшава. Това сътвори съществени компликации както за колите и градския превоз, по този начин и за пешеходците. Наложи се полицията да контролира придвижването.

Организатор на митинга е фермерската асоциация " АгроУниа ". От там желаят страната да одобри законодателни ограничения, съгласно които половината от селскостопанската продукция, предлагана в Полша, да е локално произвеждане, а вносните артикули да бъдат съответно етикетирани. Искат се и по-големи дотации за развъждането на телета и прасета.

Друга причина за недоволството на фермерите е нараствания импорт на хранителни артикули.

Протестът продължи към 3 часа. Полицията е арестувала няколко души. От " Агро Униа " се заканиха, че ще продължат с демонстрациите си до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени. Според властта обаче, асоциацията е отказала разговор по належащите проблеми. А мнозина минувачи се възползваха и събраха част от пръснатите ябълки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР