Протестиращи в Армения блокираха пътища в цялата страна тази сутрин,

...
Протестиращи в Армения блокираха пътища в цялата страна тази сутрин,
Коментари Харесай

В Армения блокираха пътища заради прехвърлянето на села към Азербайджан

Протестиращи в Армения блокираха пътища в цялата страна тази заран, заяви телеграм каналът на опозицията „ Србазан Пайкар “ („ Свещена битка “).

Според News.am протестиращите са блокирали автомагистралата Ереван-Армавир и пътя Ереван-Ащарак (първата автомагистрала води към Русия, втората към Иран). Улиците в Ереван също са цялостни с стачкуващи.

Активисти упорстват за оставката на арменския министър председател Никол Пашинян. Протестите се организират против прехвърлянето на четири села на Азербайджан в региона на Тавуш в Армения. Протестното придвижване се управлява от лидера на Тавушката епархия на Арменската апостолическа черква архиепископ Баграт Галстанян, който опозицията номинира за министър-председател на Армения.

Според Министерството на вътрешните работи на Армения, представено от ТАСС, до 11 ч. локално време (10:00 мск) полицията е задържала 226 участници в митинга. Както оповестява Арменпрес, множеството от арестуваните са упрекнати по административен член за непокорство на полицията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР