“Ако Украйна не спечели, ние също сме в риск. Путин

...
“Ако Украйна не спечели, ние също сме в риск. Путин
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Путин трябва да знае, че сме единни


“Ако Украйна не завоюва, ние също сме в риск. Путин би трябвало да знае, че сме единни”, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По време на взаимна конференция в Министерски съвет дружно със служебния министър председател Димитър Главчев, Столтенберг акцентира, че поддръжката към Украйна би трябвало да бъде по-координирана и НАТО да има по-голяма роля като координатор в тази помощ.

Той напомни, че Русия е нарушила суверенитета на друга страна в нарушаване на интернационалното право и украинците имат право да се защитят.

“Ние като съдружници имаме право да помогнем на Украйна да употребява правото си на защита, това обаче не значи че НАТО взе участие във войната, ние не изпращаме войници”, безапелационен бе генералният секретар на НАТО.

Той счита, че би трябвало да се усили противовъздушната защита над Черно море.

" Увеличаваме наличието на НАТО в Черно море, имаме бойни групи в Румъния и България и по този метод усилваме и активността по повод мониторинга и опцията да реагираме бързо в случай че има опасност. За момента не виждаме непосредствена опасност, само че би трябвало да влагаме повече в противовъздушна защита и да следим обстановката в черноморския регион”, съобщи още Йенс Столтенберг. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР