Кметът на Карлово и тези на селата, - Богдан, Каравелово,

...
Кметът на Карлово и тези на селата, - Богдан, Каравелово,
Коментари Харесай

Пострадалите от наводненията в Карловско блокират за час Подбалканския път

Кметът на Карлово и тези на селата, - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино, и Христо Даново, ще затворят предупредително за час Подбалканския път и прохода " Троян - Кърнаре ", оповестяват от Община Карлово.

Това ще се случи в сряда - 29 май, в символ на митинг против незадоволителното и забавено финансиране на инфраструктурни планове в потърпевшите села.

Посочва се, че кметовете на потърпевшите обитаеми места са изпратили писмо до премиера Димитър Главчев и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, в което ги уведомяват за подготвяния митинг и упорстват на общината да бъдат отпуснати 38 000 520 лв. за тази година , които да бъдат употребявани за възобновяване на разрушени от бедствието мостове, улици и дерета в Карлово и селата.

" Още в първите седмици след наводнението писах на тогавашния министър-председател Гълъб Донев, че ще са ни нужни 75 354 495 лв., с цел да възстановим вредите и естествения живот на хората. Писал съм и до всички последващи министър председатели, министри на вътрешните работи и други министри, а до момента сме получили единствено 17 611 152 лв. ", акцентира кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов.
 Изчерпани са средствата за възстановителните поправки в Карлово след наводнението
Изчерпани са средствата за възстановителните поправки в Карлово след наводнението

От поисканите 75 млн. лева, в общината са признати 17,6 млн. лева

Той упорства сумата от 38 000 520 лв. да бъде отпусната от Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет, която за тази година разполага с бюджет от над 130 млн. лв.. В писмото си доктор Кабаиванов желае и да бъдат планувани още 19 742 823 млн. лв. в бюджета на МКВПМС за 2025 година , с които да бъде довършено възобновяване на разрушената от бедствието инфраструктура.

Освен това Кабаиванов показва недоволството си от тромавата администрация в МКВПМС и декларира желанието си да повдигне въпроса за инстутиционална промяна в структурата.

Предупредителната едночасова обсада на основния път и прохода е планувана за 29 май от 14:30 ч. до 15:30 ч. в село Кърнаре.
 Карловско чака още пари от страната
Карловско чака още пари от страната

Кметът Емил Кабаиванов и НСОРБ желаят да бъде основана Държавна организация по бедствия и повреди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР