Защитаващият титлата си Новак Джокович преодоля още едно препятствие по

...
Защитаващият титлата си Новак Джокович преодоля още едно препятствие по
Коментари Харесай

Джокович продължава в добро темпо защитата на титлата си на Australian open

Защитаващият купата си Новак Джокович преодоля още едно затруднение по пътя към следващия си трофей от Australian open. Сърбинът реализира относително лесна победа в три сета над аржентинеца Диего Шварцман с 6:3, 6:4, 6:4 в конфликта посред им от 1/8-финалната фаза в Мелбърн. Така Ноле си обезпечи среща с Милош Раонич за 46-ото си присъединяване на 1/4-финал в шампионатите от Големия шлем.

В първия сет 32-годишният Джокович пречупи съпротивата на Шварцман с един основен пробив. Той пристигна в осмия гейм, когато аржентинецът позволи леко съмнение и незабавно бе осъден. Джокера употребява първата си точка за пробив в мача, с цел да поведе с 5:3, а по-късно на своето подаване сърбинът затвори и сета с 6:3.

Вторият сет бе по-динамичен. Ноле потегли мощно с два пробива първоначално за 3:0 и към този момент виждаше по какъв начин ще вземе нов елементарен сет на сметката си. Шварцман обаче сподели, че няма да се даде без пердах. Аржентинецът върна единия от двата пробива и до последно се бореше да се остане в играта. Усилията му обаче се оказаха напразни като и този сет отиде на сметката на Джокович с 6:4 гейма в негова изгода.

Битката сред двамата продължи и в третия сет, само че още веднъж Джокера се възолзва по-добре от своите шансове и съумя да направи един пробив в средата на сета за 3:2. Шварцман имаше късмет още в идващия гейм да върне пробива, само че не се възползва от разкрилата му се опция. До края всеки печелеши своето подаване, само че това бе добре пристигнало за Ноле, който завоюва и този сет с 6:4 и по този начин си подпечата и триумфа в мача.

Dominant Djokovic | @DjokerNole

That's a 46th Grand Slam quarter-final for Djokovic as the defending champion sails past Diego Schwartzman 6-3 6-4 6-4 | #AusOpen

Milos Raonic waits in the last eight. pic.twitter.com/iRsc0P3h28
— Live Tennis (@livetennis) January 26, 2020
Статистката демонстрира, че Джокович имаше преимущество съвсем по всички индикатори над своя противник. Той вкара 64% от първите си сервиси и завоюва 75% от точките, когато го правеше. Голямото преимущество на сърбина бе, че той завоюва 68% от точките на втори сервис, до момента в който за Шварцман този % бе много по-нисък - 49%. Ноле направи 8 аса и 1 двойна неточност, до момента в който аржентинецът имаше единствено 1 ас, само че за сметка на това се регистрира с 4 двойни неточности. Джокович имаше преимущество и при уинърите с 38 против единствено 17 на Шварцман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР