Отборите на Болоня и Ювентус завършиха наравно 3:3 в зрелищен

...
Отборите на Болоня и Ювентус завършиха наравно 3:3 в зрелищен
Коментари Харесай

Ювентус отказа да се предаде и навакса пасив от три гола в дебюта на Монтеро

Отборите на Болоня и Ювентус приключиха наедно 3:3 в зрелищен дуел от предпоследния 37 кръг на италианската Серия „ А “. Домакините има защо да съжаляват, откакто водеха в резултата с 3:0 до 76-ата минута, а в последна сметка им се наложи да треперят до последно, с цел да не изгубят.

Болоня преследваше първа домакинска победа над Ювентус от 1998 година, която можеше да подсигурява на отбора бронзовите медали в класирането. Равенството на „ Ренато Д‘Алара “ значи, че двата отбора не престават да имат по еднакъв брой точки – 68 и могат да бъдат изместени от Аталанта, който е с 66 пункта, само че и мач по-малко.

Двубоят беше формален дебют за Паоло Монтеро отпред на Ювентус. В петък някогашният централен бранител наследи публично Масимилиано Алегри, който беше уволнен часове след триумфа в шампионата за Купата на Италия.

Болоня стартира стремително срещата и откри резултата още във втората минута посредством централния бранител Рикардо Калафиори. 22-годишният футболист се възползва от безредие и груба неточност в защитата на „ остарялата госпожа “ и с прецизен удар с левия крайник от 10-ина метра даде задатък на домакините.

Само 10 минути по-късно задатъкът на Болоня набъбна на два гола. Урбански центрира от левия фланг, топката се отби в главата на Кастро и влезе във повторно в мрежата на Юве. До края на полувремето Ювентус не съумя да отговори по никакъв метод на въодушевената игра на домакините.

В началото на втората част кошмарът за „ бианконерите “ стана цялостен. Калафиори вкара втория си гол в срещата и втори в професионалната си кариера въобще, завършвайки по безукорен метод бърза контра на своя отбор и последвала неточност в сърцето на защитата на противника – 3:0.



Четвърт час преди края на срещата треньорът на домакините Тиаго Мота извади от игра героят Калафиори, който справедливо обра овациите на тифозите. Финалните минути на срещата обаче се оказаха пагубни за Болоня, които пропиляха задатъка си с лека ръка. Киеза наказа груба неточност на Лукуми и върна един гол в 76 минути. 6 по-късно резервата Милик се разписа от свободен удар и напълно върна гостите в мача.

Крайното 3:3 оформи друга запаса – Кенан Ялдъз, който се разписа с удар от над 20 метра в 84 минута. В самия край Киеза пропусна отлична опция да направи обрата цялостен, като не съумя да се разпише от няколко метра.

FT |️| Pareggio in rimonta riacciuffato nel finale ️️
— JuventusFC (@juventusfc)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР