Зададох този въпрос на чеченски гид по време на круиза

...
Зададох този въпрос на чеченски гид по време на круиза
Коментари Харесай

Защо на чеченските сватби булката е най-нещастният човек?

Зададох този въпрос на чеченски гид по време на круиза ни в Северен Кавказ. Той се усмихна в отговор, поклати глава, като че ли се съгласяваше, само че ненадейно сподели:

– Не, тя въобще не е нещастна. Просто по този начин наподобява на фотосите по някаква причина. А в действителност всичко е малко по-различно от това по какъв начин наподобява на външен човек.

Но девойките от нашата група някак не бяха доста съгласни с него. Вижте къс роман за това по какъв начин наподобява чеченската женитба.

Първо, булката е единственият човек на сватбата, който не се забавлява. Тя не танцува, не се забавлява, не се смее с приятелите си, не яде и даже … не сяда.

Според традицията, която съвсем постоянно се съблюдава прецизно в републиката, по време на цялата женитба булката би трябвало да стои под непоколебим воал на най-почетното място, извисявайки се над гостите и непретенциозно гледайки надолу.

Това се смята за огромна чест, само че въобще не откри утвърждение измежду нашите спътници.

В същото време булката не може да приказва, да дава отговор на поздравления, да се смее и да се усмихва, да седне и да си тръгне, даже в случай че в действителност желае.

— В идеалния случай тя би трябвало да плаче, безшумно да бърше сълзите си, само че да не подвига глава – добави лидерът.

„ Надявам се да е от благополучие “, сподели някой в ​​автобуса в отговор на думите му.

– Тя е украсата на сватбата! – отвърна лидерът.

Така че тук просто… е всекидневно булката да наподобява нещастна и да плаче!

Само майката на брачна половинка или неговите сестри могат да разрешат на булката да седне и да яде. За да създадат това, те незабележимо водят булката в друга стая, само че не за дълго.

Между другото, на тази женитба младоженеца го нямаше. Както и неговите другари. Те гуляеха другаде. А самата женитба, в действителност, е за роднините.

И едвам на идващия ден той ще пристигна да я заведе в къщата си…

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР