Най-популярният образ на феминистката, който все още не може да

...
Най-популярният образ на феминистката, който все още не може да
Коментари Харесай

Митовете за феминизма, за които трябва да забравим

Най-популярният облик на феминистката, който към момента не може да напусне съзнанието на мнозина, е свързван с това, че целият ѝ живот се основава на ненавист и битка против мъжете. Отчасти виновност за това имат медиите, тъй като точно с помощта на тях се образува този мит. Вероятно с помощта на Фройд доста хора през днешния ден не възприемат феминизма като настрана, самодостатъчно придвижване. Съществува единствено като антитеза на мъжествеността и женомразството.

Нека развенчаем няколко мита за феминизма:
 Всички феминистки са нападателни
Феминизмът разрешава на дамите да бъдат многостранни и да се усещат свободни да бъдат себе си. Феминистките знаят какви са персоналните им граници и също по този начин са наясно, че не е нужно да се преценяват със обществените упования и половите стандарти. Обвиняването в експанзия на хората, които пазят своето „ Аз “, е друга обществена операция. Не би трябвало да забравяме, че във всяко придвижване има в действителност нападателни хора. И феминизмът не е ваксиниран против това. Но да се съди за цялото придвижване по офанзивите на обособени почитатели е фундаментално неправилно.
Само жена може да бъде феминистка
Феминизмът е система от вярвания, тъй че както дамите, по този начин и мъжете, които споделят тези възгледи, могат да се смятат за феминисти. Има хора, които имат вяра, че защото феминизмът е за правата на дамите, тогава мъжете могат да бъдат единствено „ про-феминисти “ или „ съдружници “.
 Феминистките са дами, които ненавиждат мъжете
Сред феминистките евентуално има такива, които „ ненавиждат “ мъжете. Но множеството феминистки ненавиждат патриархата – неравенството сред половете, което слага дамите в подчинено състояние. Феминистките се стремят да разрушат патриархалната система, в това число да лишат мъжете от техните привилегии. Феминизмът не е война против мъжете, а против техните привилегии.
Феминистките са дами, които са несигурни и афектирани от мъжете
Първо, не всички дами се интересуват от мъже. Второ, даже в случай че персоналният опит води човек до избрани възгледи, това не значи, че те би трябвало да бъдат обезценени: напълно разумно е момиче, което е било унизено поради ексцентричния си външен тип, да се окаже във феминизма. Феминистките полезности се споделят от доста разнообразни хора.
Феминистките имат ексцентрични показа за фамилията и майчинството
Има доста разнообразни посоки във феминизма, само че множеството феминистки се застъпват за свободата на избора по въпросите на фамилните връзки и майчинството. Една жена би трябвало да може да има толкоз деца, колкото желае: дали ще са 10, дали нито едно. И дамите, и мъжете би трябвало да имат опцията да се омъжат за индивида, който обичат, без значение от какъв пол, и да отглеждат деца с него или нея.
 Феминистките са срещу мъжката галантност
Повечето феминистки са загрижени за проблеми като домашното принуждение, неравенството в заплащането сред мъжете и дамите и нарушаването на репродуктивните права на дамите. Така че е малко евентуално някоя феминистка да се сети да съди мъж, че ѝ е подал палтото, изключително откакто съдилищата постоянно не могат или не желаят да защитят дамите по доста по-сериозни въпроси.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР