Следващото правителство на Великобритания да обмисли предложението за забрана на

...
Следващото правителство на Великобритания да обмисли предложението за забрана на
Коментари Харесай

Британски депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години

Следващото държавно управление на Англия да обмисли предлагането за възбрана на смарт телефони за лица под 16 години, приканиха депутати, представени от Би Би Си.
Доклад на Специалната комисия по обучение обрисува някои от сериозните рискове, които заплашват децата, прекарващи доста време онлайн.
Правителствените насоки за възбрана на потреблението на телефони в учебните заведения в Англия по-рано тази година провокираха спор за това какъв брой време би трябвало децата да прекарват онлайн.
В отчета, оповестен в събота, се споделя, че рисковете от несъразмерното време пред екрана доста надвишава изгодите.
Председателят на комисията Робин Уокър съобщи, че в отчета се съдържат " шокиращи статистики за степента на вредите, нанесени на лица под 18 години ".
Докладът открива, че през последните няколко години доста се е нараснало времето, което децата прекарват пред екрана, а едно на всеки четири деца в този момент употребява телефона си по метод, наподобяващ поведенческа взаимозависимост.
В отчета се споделя, че съвсем всички деца до 12-годишна възраст имат телефон и че 79% са се сблъсквали с порнография преди 18-годишна възраст.
Комисията споделя, че без незабавни дейности от ден на ден деца са в заплаха. И предлага на идващото държавно управление да работи с регулатора Ofcom по отношение на спомагателни ограничения, в това число опцията за цялостна възбрана на смарт телефони за лица под 16 години или инсталирането на наставнически надзор по дифолт.
Освен това се планува производителите на мобилни телефони да бъдат насърчавани да създават характерни детски телефони, които могат да се употребяват за поддържане на контакт посредством позвънявания, текстови известия и GPS местонахождение, само че да нямат достъп до интернет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР