Започва избора на следващ председател на Европейската комисия. Държавните и

...
Започва избора на следващ председател на Европейската комисия. Държавните и
Коментари Харесай

Важен избор: Кой ще бъде следващият председател на Европейската комисия?

Започва избора на идващ ръководител на Европейската комисия. Държавните и държавните ръководители на страните от Европейския съюз ще дойдат в Брюксел за работна вечеря.

Най-много места в Брюксел ще са за ГЕРБ-СДС - пет

На нея те ще обсъдят за първи път дружно резултатите от изборите за евродепутати. Очаква се диалозите да бъдат свързани с определянето на идващия ръководител на Европейската комисия.

Досегашният ръководител на комисията Урсула фон дер Лайен ще взе участие в първата част на срещата довечера. Очакванията са тя да бъде утвърдена за нов мандат, откакто бе водещ претендент на Европейската национална партия, победител в изборите за Европейския парламент.

 Там, където се роди „ Величие “: „ Исторически парк “ не е просто място за развлечение, а идеология 10 мин. Там, където се роди „ Величие “: „ Исторически парк “ не е просто място за развлечение, а идеология  Посрещаме най-ранното слънцестоене от 228 година насам: 2024 година има два най-дълги дни 3 мин. Посрещаме най-ранното слънцестоене от 228 година насам: 2024 година има два най-дълги дни  Готвят стартирането на тежкотоварния трафик през прохода 3 мин. Готвят стартирането на тежкотоварния трафик през прохода " Петрохан "  Песков: Путин не изключва договаряния с Украйна след срещата в Швейцария 2 мин. Песков: Путин не изключва договаряния с Украйна след срещата в Швейцария  Комарите и кърлежите се появяват все по-често: Ето по какъв начин да останете в сигурност това лято 6 мин. Комарите и кърлежите се появяват все по-често: Ето по какъв начин да останете в сигурност това лято  Мюсюлманите честват Курбан Байрам 2 мин. Мюсюлманите честват Курбан Байрам  Там, където се роди „ Величие “: „ Исторически парк “ не е просто място за развлечение, а идеология 10 мин. Там, където се роди „ Величие “: „ Исторически парк “ не е просто място за развлечение, а идеология  Посрещаме най-ранното слънцестоене от 228 година насам: 2024 година има два най-дълги дни 3 мин. Посрещаме най-ранното слънцестоене от 228 година насам: 2024 година има два най-дълги дни  Готвят стартирането на тежкотоварния трафик през прохода 3 мин. Готвят стартирането на тежкотоварния трафик през прохода " Петрохан "  Песков: Путин не изключва договаряния с Украйна след срещата в Швейцария 2 мин. Песков: Путин не изключва договаряния с Украйна след срещата в Швейцария  Комарите и кърлежите се появяват все по-често: Ето по какъв начин да останете в сигурност това лято 6 мин. Комарите и кърлежите се появяват все по-често: Ето по какъв начин да останете в сигурност това лято  Мюсюлманите честват Курбан Байрам 2 мин. Мюсюлманите честват Курбан Байрам

Ще бъде потърсена опция за реализиране и на по-широка договореност за разпределението на останалите управителни постове в институциите на Европейския съюз (ЕС) на основата на изборните резултати. Предвижда се довечера да бъдат разисквани имена и за идващ висш представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността.

Това ще бъде мъчно поради по-високите резултати на крайната десница в цяла Европа

След седмица следва постоянно съвещание на Европейския съвет, на което договарянията да продължат. Те ще обиден също бъдещото управление на Европейския парламент и определянето на нов ръководител на Европейския съвет до декември.

Европейският парламент ще заседава в новоизбрания си състав от 16 юли, когато евродепутатите ще излъчат собствен ръководител. Възможно е новият началник на Европейската комисия да бъде гласуван от Европейския парламент през юли или през септември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР