Ню Делхи, Индия – На 4 юни следобед тълпа от

...
Ню Делхи, Индия – На 4 юни следобед тълпа от
Коментари Харесай

„Гласувайте срещу затвора“: Как двама критици на Моди спечелиха изборите в Индия от затвора

Ню Делхи, Индия – На 4 юни следобяд навалица от няколкостотин млади мъже се събра пред на двуетажна къща в село Мавар, с ясна панорама към планината Пир Панджал на назад във времето, в управлявания от Индия област Купвара в Кашмир.

Някои от тълпата подвигнаха мъж над раменете си, който извика: „ Tihar ka jawab [отговорът на пандиза Tihar] “, на което тълпата отговори: „ Гласувайте за [гласуването] “, до момента в който дамите надничаха през тях прозорци и деца изкачиха тухлената гранична стена към къщата, с цел да видят действието.

Тълпата празнуваше успеха на хвърления в пандиза инженер, трансформирал се в политик, Абдул Рашид Шейх, прочут още като „ Инженер Рашид “, който завоюва мястото на Барамула в Кашмир, осигурявайки си близо половин милион гласа. Той победи претенденти от двете огромни проиндийски политически партии в противоречивия район – някогашния основен министър на Джаму и Кашмир Омар Абдула от Националната конференция и Саджад Гани Лоун, сепаратист, трансформирал се в мейнстрийм полит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР