Ако Русия не се съгласи с условията за мирно уреждане

...
Ако Русия не се съгласи с условията за мирно уреждане
Коментари Харесай

Джорджа Мелони: Ще принудим Русия да се предаде

Ако Русия не се съгласи с изискванията за спокойно споразумяване на войната в Украйна, тя ще бъде принудена да се съобщи. Това сподели министър-председателят на Италия Джорджа Мелони на срещата на върха за мира в Швейцария, заяви организация УНИАН.
 
Според нея интернационалната общественост би трябвало да образува минимални условия, при които може да се подписа мир. " Защитата на Украйна значи отбрана на системата от правила в света. Важно е да обединим всички старания за отбрана на Украйна. Ако Русия не се съгласи с изискванията, ние ще я принудим да се съобщи ", уточни Мелони.
 
Италианският министър председател също е уверила Украйна, че може да разчита на поддръжката на Италия и в бъдеще.
Русия и нейните водачи " не са подготвени за обективен мир ", съобщи през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски, в края на мирната конференция за Украйна в швейцарския курорт " Бюргенщок ", която даде мощна поддръжка за териториалната целокупност на страната му.
 
" Трябва да си вършим работата, да не мислим за Русия, а да вършим това, което би трябвало. В момента Русия и нейните водачи не са подготвени за обективен мир. Това е реалност ", сподели украинският президент.
 
Русия може да договаря за мир " още на следващия ден, в случай че се изтегли от нашата територия ", означи Зеленски, откакто съветският президент Владимир Путин съобщи, че е подготвен за диалози. Руският деспот обаче сложи условия, които са неприемливи за Киев и биха били равносилни на капитулация и занемаряване на територии, приети за украински от интернационалната общественост.
 
Путин изиска от Киев да се откаже от НАТО, както и от 1/5 от територията си. Руският военнопрестъпник № 1 съзнателно сложи тези условия преди започването на конференцията в Швейцария.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР