Anglo American беше притиснат от ключови акционери, включително BlackRock, да

...
Anglo American беше притиснат от ключови акционери, включително BlackRock, да
Коментари Харесай

BlackRock настоя Anglo да удължи преговорите с BHP

Anglo American беше притиснат от основни акционери, в това число BlackRock, да удължи договарянията с BHP по отношение на препоръчаното от него мегасливане за £38,6 милиарда

Акционерите бяха от решаващо значение за убеждаването на Групата FTSE 100 ще стартира договаряния с австралийския си съперник, съгласно хора, осведомени с въпроса. Тази седмица Anglo получи трето предложение, оценяващо го на 31,11 паунда на акция – равнище на „ обективна стойност “ за някои акционери.

Anglo обаче отхвърли тази „ дефинитивна “ оферта от BHP на Сряда, само че изненада пазара, като удължи договарянията с още една седмица, запазвайки очакванията за договорката живи. BHP има време до 17:00 часа в сряда, с цел да направи публична оферта или да си тръгне.

BlackRock, който има 9,6 % дял в Anglo, беше измежду шепата вложители, които насърчиха смислени договаряния с BHP, прибавиха хора, близки до обстановката.

Голяма част от каузи на BlackRock се държи посредством пасивни фондове, проследяващи показател, само че най-големият м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР