Корупцията остава ключов проблем за България. Докато не разберем, че

...
Корупцията остава ключов проблем за България. Докато не разберем, че
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Корупцията остава ключов проблем за България

Корупцията остава основен проблем за България. Докато не разберем, че корупцията и злоупотребата с власт безусловно убиват, няма да можем да се развиваме с темповете, които желаеме. Това разяснява в предаването “Стълбището ” по Дарик претендентът за депутат иевродепутат от “БСП за България ” Кристиан Вигенин. По думите му вероятността на страната минава през елиминирането на корупцията, а нейното премахване ще се случи като в ръководството влязатхора, които с годините са потвърдили, че това е техен приоритет.

Той разяснява и предизборната акция, която съгласно него наподобява все едно някои хора дават обещания, а по-късно се оказва, че скрито в кабинетите си, приказват за пари и разпределение на власт.

“Най-често това от кого и по какъв начин си подвластен проличава в предизборните акции, стига да има кой да наблюдава пътя на парите -откъде идват тези пари за десетките билборди на партии, които са отвън Народното събрание ”, уточни той.

По думите на Вигенинна хората им наподобява, че политика в България не е, с цел да се развива страната.

“Като казахте политик - честен, почтен и на мен ми прозвуча като един оксиморон. Така се е насложило в българската политика, тъй като на напред във времето излизат едни хора с качества, които много се разминават с това “ посочи претендентът от “БСП за България ”.

Той посочи, че това, което се взема решение в Брюксел има въздействие и на протичащото се тук.

„ Ако имаме една по-добра съгласуваност тук, по-силно ангажиране на националните институции с европейската политика ще забележим по-ясен смисъл България да е част от Европейския съюз (ЕС) и да има свои представители в Европейския парламент. “, означи Вигенин.

Относно публикуваните записи в медиите, за които се твърди, че вземат участие депутатиот “Продължаваме смяната - Демократична България ” Вигенин уточни, че не знае какъв брой от тях са записани от службите или от вътрешни хора, само че те нямат доказателствена стойност.

“Те може да посочват в някаква посока, само че не се знае от кое място и от кого са. В една съответно функционираща правосъдна система и дейна прокуратура, която пази публичния интерес подобен вид записи посочват закононарушения, които не може да седокажат със записа. Можепрокуратурата да се ангажира и да ревизира нещата, с цел да стигне до сърцевината ”, сподели още той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР