Лятото наближава и топлите дни ще накарат всеки да се

...
Лятото наближава и топлите дни ще накарат всеки да се
Коментари Харесай

Кои са най-достъпните европейски градове за туристи?

Лятото наближава и топлите дни ще накарат всеки да се замисли за една по-вълнуваща и забавна отмора. Курортите към този момент са подготвени за посрещане на посетители, само че в случай че сте фенове на по-големи градове и имате афинитет към история, Европа може да предложи доста благоприятни условия.

Атина дава доста история, до момента в който Берлин изненадва със своя нощен живот. Забавленията идват с потребността от повече финанси, а в случай че те не са чак толкоз доста, обърнете внимание на най-евтините градове, в които може да почивате. Компанията Quotezone се занимава с издаването на застраховки при пътешестване и взема решение да проучва местата, за които нейните клиенти купуват най-вече застраховки.

С оглед на тази информация, застрахователите обръщат внимание и на цената на един обяд, цената на бирата, разноските за хотел и туристически такси (налични в някои градове от тази година). В разбора се включват даже и таксите за градски превоз. В проучването са включени всички европейски градове с избрани исторически забележителности.

Очаквано е, че в класацията няма да попаднат градове като Амстердам, Лондон или Париж. Те постоянно ще бъдат премеждие за всеки екскурзиант, само че в случай че въпреки всичко желаете да почивате и да се порадвате на обстановката, ориентирайте се към Рим, Берлин, Виена, Атина, Мадрид и Лисабон.

На 3-то място е Истанбул. С много сериозна история, красиви пазари и кухня, турският колос има всичко належащо за туристите. През вековете е видял редица цивилизации да минават около него. Анализаторите показват, че един обяд е на междинна цена от 16-18 евро, до момента в който градският превоз е към 1 евро.

На 2-ро място се подрежда Загреб, който може да се похвали с сходни цени. По-важното е, че там може да платите към 4-5 евро за бира в заведение, в случай че сте се ориентирали към по-сериозните бирарии. Наемането на хостел и квартира също влиза в категорията за евтини почивки.

Най-евтиният град за отмора е Варшава. Полската столица няма туристически такси и се хвали с някои от най-евтините хотели в Европа. Цената за стая варира сред 60-70 евро на вечер, само че в случай че потърсите малко по-сериозно, може да откриете и други по-достъпни предложения.

На фона на Лондон, където всичко е няколко пъти по-скъпо, откриваме, че стая в естествен хотел коства към 121 паунда. Точно затова е подложен на предпоследно място в класацията за бюджетни почивки. Париж ще бъде един от най-скъпите градове през актуалната година, въпреки и французите да започнаха да смъкват цените на хотелите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР