За втора поредна година София ще приеме велошествие и велокарнавал

...
За втора поредна година София ще приеме велошествие и велокарнавал
Коментари Харесай

Олимпийски медалисти ще поведат велошествието и велокарнавала в събота

За втора поредна година София ще одобри велошествие и велокарнавал по улиците си. Събитието, което е част от самодейността " София - Европейска столица на спорта 2018 ", ще се организира в 11.30 часа в събота (31 март).

Записването ще стартира в 10 часа пред паметника на Цар Освободител. Колоната ще премине по маршрут около река Перловска до Южния парк, където ще има надпревари, концерти, танци, викторини и игри с награди, оповестиха уредниците.

Проявата, която е част и от акцията на Столична община - " Мисли чисто ", ще бъде открита от четирикратния олимпийски медалист Йордан Йовчев и носителката на три оценки от зимни олимпиади Евгения Раданова. Алберт Попов и Теодора Пенчева, които показаха България на игрите в Пьонгчанг преди месец, също ще се включат в събитието.

" Приветстваме всяка опция на колите, а велосипедите и ходенето пешком са чудесна опция да създадем нашия град по-чист и зелен ", сподели Йоана Христова - заместник-кмет на София по направление " Зелена система, екология и земеползване ".

Тя напомни, че в София са построени 55 км велоалеи, като до края на годината се чака стартирането на система с 33 стоянки за колела.

Организаторите оповестиха още, че са обезпечили аниматори, които ще оказват помощ на участниците във велокарнавала да украсят колела си. След идването в Южния парк ще има състезания за най-хубава визия и най-атрактивно каране на велосипед.

Програмата за колоездачното шоу:
10.00 ч. - записване за велошествието
11.30 ч. - начало велошествието и велокарнавала
12.00 ч. - идване на колоната в Южния парк
12.15 ч. - съревнование за децата с МТБ ХСО (БКЛ)
12.15 ч. - планинско колоездене за децата с DRAG
12.15 ч. - съревнование по тичане 5кмRun
12.15 ч. - театър на възпитаници на сцената
12.15 ч. - лотария с награди
13.30 ч. - велообучение и сигурност за деца с DRAG
13.30 ч. - награждаване на призьорите в състезанията
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР