За престъпно нехайство от страна на Булгартрансгаз по отношение на

...
За престъпно нехайство от страна на Булгартрансгаз по отношение на
Коментари Харесай

За престъпно нехайство на Булгартрансгаз алармират от АБВ

За незаконно безгрижие от страна на Булгартрансгаз във връзка с живота и здравето на хората сигнализират от АБВ и упорстват за незабавна оставка на управлението на компанията. Това разгласи пред публицисти зам.-председателят на партията Любомира Ганчева.

Тя заяви, че откакто съдът е задължил сдружението да отговори на отправени от АБВ въпроси за гърмежа преди време край Петрич, е получен отговор, само че заобикалящ поставените въпроси. " Няма институция, която да накара Булгартрансгаз да си свърши работата, даже съдът не може ", разяснява Ганчева.

Тя конкретизира, че от партията са поискали от сдружението да посочат какви са аргументите за повредата, при която 300 м. газопровод са гръмнали и заяви, че съгласно отговора, това била естествена употреба.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Серия от неистини по тематиката за газопровода и азерския газ видя е...

" 3 месеца след първия гърмеж имаше втори край Плевен ", уточни Ганчева и изрази неразбиране какви са положителните практики на компанията.

От АБВ са поискали протокола от последната техническа инспекция на газопреносната мрежа и информация за цената на ремонта.

Ганчева изрази подозрения дали въобще се ревизира и поддържа мрежата " или се намираме се на минно поле и някой официално прави инспекция, а като стане гърмеж си мълчи ".



За цената на ремонта, от сдружението показали, че тръбите, които са заменени, са на стойност 17 600 лева, уточни Ганчева и посочи, че за цената на тези тръби един човек на минимална работна заплата ще работи 2 години, а един пенсионер на минимална пенсия - 6 години ще получава пенсия.

За отговори по всички заложени от АБВ въпроси, партията още веднъж ще търси правосъдно подпомагане, съобщи Ганчева.

Тя добави, че АБВ ще отравят писмени въпроси и към енергийния министър Петкова. Какво имат намерение да я попитат и за какво, четете.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР