Френската компания Engie, един от инвеститорите на проекта Северен поток-2,

...
Френската компания Engie, един от инвеститорите на проекта Северен поток-2,
Коментари Харесай

Кой колко е инвестирал в Северен поток -2

Френската компания Engie, един от вложителите на плана " Северен поток-2 ", е вложила 987 млн. евро в построяването на газопровода, се показва в отчет на Engie.

" Кредитите и дебитните отговорности по амортизирана стойност включват заем, обвързван с финансирането на плана за газопровод " Северен поток-2 ", на обща стойност 987 млн. евро, в това число капитализирана рента ", се споделя в отчета, съобщи БГНЕС.

Партньори на Nord Stream 2 AG (оператор на плана " Северен поток-2 " ) са европейските OMV, Wintershall Dea, Shell, Uniper и Engie.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Федералната организация за електропреносни мрежи на Германия отн...

Всички съветски сътрудници на " Газпром " в плана са поели ангажимент да обезпечат дълготрайно финансиране в размер на 50% от общата му стойност, която се прави оценка на 9,5 милиарда евро, като всяка от фирмите би трябвало да отдели до 950 млн. евро.

Австрийската OMV по-рано заяви за инвестиция в плана в размер на 729 млн. евро, немската Uniper е вложила над 700 млн. евро, а Wintershall Dea - 730 млн. евро, считано от 1 март 2021 година Shell не разкрива размера на инвестицията.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР