Руската централна банка и търговските банки са започнали да тестват

...
Руската централна банка и търговските банки са започнали да тестват
Коментари Харесай

Банките в Русия вече превеждат пари в цифрови рубли

Руската централна банка и комерсиалните банки са почнали да тестват платформата за цифрови рубли, а към този момент са факт и първите преводи в цифрови рубли сред жители.

Три банки от пилотната група към този момент са се свързали към платформата. Две от тях сполучливо са приключили цялостен цикъл на преводи в цифрови рубли сред клиенти, употребяващи мобилно банкиране.

" Клиентите освен отваряха цифрови портфейли на платформата за цифрови рубли посредством мобилното приложение, само че също по този начин обменяха безналични рубли от сметките си към цифрови и по-късно правиха интервенции по прекачване на цифрови рубли между тях ", оповестяват от Руската централна банка.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Руската централна банка предложи да се забрани потреблението...

Останалите участници в пилотната група (която включва 12 банки) възнамеряват да се включат в тестването на платформата за цифрова рубла, щом приключват своите ИТ системи.

Руската централна банка дружно с участниците на пазара, ще тества разнообразни сюжети и ще усъвършенства платформата за цифрова рубла през 2022 година, споделя Олга Скоробогатова, първи заместник-председател на Централната банка на Руската федерация.

" През тази година ще тестваме разнообразни сюжети и ще усъвършенстваме платформата за цифрова рубла. На идващите стадии от създаването на платформата също по този начин планираме да осигурим безпроблемно взаимоотношение с цифровите платформи и цифровите екосистеми ", сподели тя.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР