За мнозина от нас коледните празници са най-хубавото време от

...
За мнозина от нас коледните празници са най-хубавото време от
Коментари Харесай

Страната, в която Коледа се празнува 4 месеца в годината

За мнозина от нас коледните празници са най-хубавото време от годината. С всеки пуснат коледен филм и цялостна догоре чаша какао се опитваме да удължим Коледа, с цел да й се насладим оптимално. Всеки път обаче ни се коства, че празниците се изпаряват с бързото придвижване на магьосник.

В популярната песничка “12-те дни на Коледа, ” празненствата не престават по-малко от две седмици. На картата на света обаче има късметлии, за които Коледа продължава по-дълго. Коледните празненства във Филипините, които не престават 4 месеца обаче сигурно придават нов смисъл на това, което разбираме под понятието “празничен сезон. ”

" Във Филипините Коледа се чества в месеците, в чието име се съдържа „ мври “ – септември, октомври, ноември и декември ", споделя пред CNBC Робърт Бланкафлор, президент компания в Манила.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Christmas in the Philippines (@christmasinthephilippines)

“Коледа е най-дългия празничен сезон във Филипините, а нашата страна я отбелязва най-дълго в международен мащаб, ” споделя той. “Можете ли да си визиите по какъв начин една цяла нация споделя топлота и обич толкоз дълго? ”

Празненствата надалеч не завършват през декември.

“Коледното неспокойствие стартира на 1 септември и завършва през първата седмица на януари, ” споделя Маро Нелмида-Флорес, учител в локалния университет.

“С увеличението на броя на комерсиалните центрове, първо в централния регион на Манила, а по-късно и в провинцията, коледните песни започнаха да се чуват на 1 ноември, малко след Деня на Вси Светии, ” споделя неврологът Йовен Куананг. “Целта беше да се привлекат хора, които да стартират да пазарят дарове за Коледа. ”

В резултат на това в доста страни виждаме така наречен „ прокрадване на Коледа “ - магазините на дребно, които поставят най-отпред коледни артикули доста по-рано. Това, което следва да отбележим в тази ситуация, е че до момента в който други подлагат на критика тази процедура, жителите на Филипините я одобряват с удоволствие.

Друг фактор, който способства за сезонното положително въодушевление, е завръщането на работещите в чужбина филипинци, които наброяват към 2.2 милиона. За страдание, това евентуално няма да се случи тази година. Много от работещите в чужбина филипинци, които живеят тук-там като Саудитска Арабия, ОАЕ и Хонконг, няма да пътуват тази година поради Covid-19.

Маритес Реме Лопес Хавиер, която работи в Сингапур от 18 години, не е виждала фамилията си във Филипините от 2019 година Планът й е да чества Коледа с тях и с първото си внуче, родено предишния месец, благодарение на видеоразговор.

Хавиер споделя, че радиостанциите стартират да пускат коледни песни през септември. Тогава се слага коледната декорация и се палят коледните елхи. Тя не счита, че празнуването на Коледа във Филипините е прекомерно дълго, тъй като хората се радват същински и за тях това време в действителност е вълшебно.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Christmas in the Philippines (@christmasinthephilippines)

„ Хотел Peninsula Manila преди запалваше светлините на високата си коледна елха при започване на ноември, само че в този момент към този момент го прави във втория петък на октомври “, споделя Мариан Гарчиторена, който дава отговор за връзките с обществеността в хотела.

Според него “няма причина Коледа да бъде отлагана, тъй като Коледа постоянно е добра концепция и всеки добър филипинец на негово място, би споделил същото. ”

Какво разкриват тези обичаи за дълги празници за културата в страната?

“Филипинците са благополучен народ, ” споделя Хали, която е от Филипините. Тя добавя, че нейните сънародници постоянно могат да намерят мотив да подготвят вкусна храна, да се съберат към масата, да пеят, танцуват и да се веселят. ”

Според Бланкафлор коледният сезон разрива най-хубавите черти у филипинците – гостопримество, благотворителност, креативност и отдаденост на фамилията.

Най-важното е, че Коледа демонстрира отдадеността на културата към това хората да си оказват помощ взаимно.

“Филипинците реагират бързо и насочват коледния дух в помощ на нуждаещите се, ” споделя Бланкафлор. “Едно от най-хубавите неща у филипинците е, че могат да се усмихват на компликациите в живота и да бъдат признателни, тъй като знаят, че ще дойдат по-добри дни. ”
6 от най-приказните коледни базари в Европа
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР