Наричана кралицата на Холивуд, актрисата с виолетовосини очи - Елизабет

...
Наричана кралицата на Холивуд, актрисата с виолетовосини очи - Елизабет
Коментари Харесай

5 филма, които ще ви накарат да се влюбите във виолетовите очи на Елизабет Тейлър

Наричана „ кралицата на Холивуд ”, актрисата с виолетовосини очи - Елизабет Тейлър е една от най-популярните звезди на класическото кино. Животът и минава под фокуса на публичния интерес, главно поради 8-те и брака и 7-та съпрузи, само че актрисата остава в историята като същинска кинолегенда, една от най-красивите дами, фешън икона, извънреден хуманист и деятел.

Елизабет Тейлър, е притежател на рицарско звание и Орден на Британската империя, измежду близо 40-те ѝ награди и голям брой номинации има три статуетки „ Оскар “ – 2 за най-хубава женска роля и 1 специфична. Има над 70 функции в киното и малкия екран.

Известна е и с една от най-скъпите частни сбирки бижута, както и с обстоятелството че става първата звезда със лична марка парфюм.

Тейлър основава Американската фондация за проучване на СПИН през 1985 година и Фондацията СПИН на Елизабет Тейлър през 1991 година От началото на 90-те години до гибелта си  остава отдадена на благотворителни дела.

Вижте 5 наши обичани кино лентата със забележителната Елизабет Тейлър.

" Клеопатра " (1963)

На снимачната площадка на “Клеопатра ” Елизабет Тейлър за пръв път среща Ричард Бъртън, като това слага началото на една от най-известните (или може би скандални) любовни истории на всички времена. За присъединяване си в епичната  исторически драма на режисьора  Джоузеф Манкевич, актрисата получава рекордните един милион $ хонорар.

" Котка върху парещ ламаринен покрив " (1958)

По време на фотосите на кино лентата Тейлър скърби за загубата на третия си брачен партньор - Майк Тод, умрял при самолетна злополука, само че това не се отразява на наелектризиращата ѝ игра. Режисиран от Ричард Брукс с присъединяване и на Пол Нюман и Бърл Айвс в основните функции, филмът е основан на едноименната пиеса на Тенеси Уилямс.

" Кой се опасява от Вирджиния Улф? " (1966)

Екранизацията на едноименната пиеса на Едуард Олби, режисирана от Майк Никълс, с Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън получава 13 номинации за „ Оскар “ и печели пет. 33-годишната тогава и към този момент считана за една от най-красивите дами Тейлър, изиграва паметно ролята на 52-годишната си героиня Марта. Тя качва цели 30 кг, с цел да „ влезе ”в ролята, само че очевидно се оправя повече от сполучливо – и фактът, че печели втория си „ Оскар ” за този филм, го потвърждава.

" Внезапно, предишното лято " (1959 г.)

Друга акомодация на пиеса на Тенеси Уилямс, още веднъж режисирана от Джоузеф Манкевич и приспособена от Гор Видал.  Тук Елизабет Тейлър си партнира  на екрана с Монтгомъри Клифт  и с друга изключителна актриса - Катрин Хепбърн.

" Място под слънцето " (1951)

„ Място под слънцето “ се концентрира върху млад мъж от работническата класа, който се влюбва в две дами: едната работничка във фабрика, другата – богата социалистка. Разбира се, поражда драматичен любовен триъгълник. Седемнадесетгодишната по това време Тейлър среща Монтгомъри Клифт, 12 години по-възрастен от нея, на снимачната площадка и по този начин стартира една от най-важните връзки в живота ѝ.

 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР