Mastercard обявява продължението на своето партньорство с малки български бизнеси

...
Mastercard обявява продължението на своето партньорство с малки български бизнеси
Коментари Харесай

От лозята до световната трапеза: Mastercard® подкрепя българските бутикови винарни на престижно изложение в Италия

Mastercard афишира продължението на своето партньорство с дребни български бизнеси в региона на виното и кулинарията, с цел да увеличи тяхната видимост на международния пазар и да им помогне да получат поддръжката, финансирането и ресурсите, от които се нуждаят, с цел да развиват продуктите си на локално и интернационално равнище. Инициативата започва с награждаването от Mastercard за най-хубаво българско вино за 2024 година на годишната гала DiVino Top 50 на 24 февруари и продължи незабавно по-късно с първото в историята българско присъединяване на ревюто „ Slow Wine Fair “ в Болоня, Италия, в интервала 25-27 февруари.

Признатото най-хубаво вино в 13-ото издание на състезанието е Ivo Varbanov Syrah & Viognier I Got Rhythm 2017, притежател на най-вече точки за „ Най-добро българско алено вино “ и „ Най-добро вино от Сакар и Източни Родопи “. Най-доброто вино от локален вид е Staro Oryahovo Epic Tamianka 2022, а цялостния лист на наградените виновност можете да намерите тук: https://top50.divino.bg/

Сред българските винарни, които ще участват на ревюто в Болоня, са някои от най-награждаваните производители в годишния конкурс - " Ахинора " от село Селановци, " Братанов " от Харманли, " Типченица " и " Царев брод " от съответните села, " Виа Антика " и " Вила Кътина " от София. Фестивалът събира сомелиери и фенове на виното от целия свят, като предлага многочислени дегустации, майсторски класове и полемики за спецификата и трендовете във винопроизводството. „ Slow Wine Fair “ се организира всяка година и разпространява екологичното произвеждане на висококачествено вино. Всяка година на ревюто се показват виновност, основани по резистентен метод, освен с локален италиански, само че и с интернационален генезис.

" За българския винен бранш Mastercard има основна роля за развиването на качеството, устойчивостта и международното самопризнание посредством стратегически партньорства и начинания. Сътрудничеството им с организации като Българската асоциация на винените експерти (БАВП) значи холистичен метод към развиването на промишлеността, включващ стопански напредък, екологични решения и обществена отговорност. ", споделя Емил Коралов, член на борда на БАВП.



" Mastercard застава зад опазването на неповторимите български сортове, усети и предписания, тъй като имаме вяра, че те са част от културното ни завещание и причина за международните туристи да посетят страната. Също по този начин поддържаме устойчивото развиване, опазването на природата и развиването на селските региони като част от процеса на винопроизводството. Нашият ангажимент надгражда оповестения през 2020 година ангажимент на Mastercard да даде 250 млн. щатски $ под формата на финансови, софтуерни, продуктови и осведомителни активи за пет години на дребния бизнес по целия свят, в това число и в България. Малките бизнеси служат за основа на нашата стопанска система и са основни за съответните си общности ", прибавя Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. " Малките производители на вино и храна се нуждаят от достъп до поддръжка и запаси, които да им дадат опция да процъфтяват. След като подкрепихме уредниците на главните изложби в сектора с вложения и нововъведения в осъществяването на транзакции, чакаме с неспокойствие да предоставим на производителите платформа за връзка с клиенти в интернационален проект и да създадем сплотена общественост от сътрудници и ментори, които да учат и въодушевяват бъдещи бизнесмени. "

Иво Върбанов е типичен пианист, живеещ в Лондон, който взема решение да отглежда лозя в родината  си. След дълго изследване избира региона на Южен Сакар до с. Изворово. Винифицирането се прави в маза Братанови. Заради потреблението на био аграрни практики, добивите са естествено ниски, ппроизводство на избата е сред 25 000 и 30 000 бутилки, според от реколтата, а виновността се оферират във Англия, Белгия, Холандия, Германия, Полша, Финландия, Черна Гора и Съединени американски щати в топ заведения за хранене със звезди за виноценители.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР