Украинските жени и мъже, които са били изнасилени от руски

...
Украинските жени и мъже, които са били изнасилени от руски
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Жертвите на изнасилвания, извършени от руски военни, ще получат обезщетения

Украинските дами и мъже, които са били изнасилени от съветски военни, ще могат да получат обезщетение за физически и морални вреди, съобщи Укринформ, като се базира на брачната половинка на президента на Украйна Олена Зеленска, представена от английския в. „ Гардиан “.

„ Обезщетенията за жертвите на груби нарушавания на човешките права, в това число жертвите на обвързвано с спора полово принуждение, не са единствено икономическа поддръжка. Това е значима стъпка към възобновяване на справедливостта “ , сподели Зеленска.

Victims of rape by Russian military will receive compensation
Olena Zelenska said
Reparations to victims of gross human rights violations, including victims of conflict-related sexual violence, are not just about economic support. It is an important step towards restoring justice
— NoHoldsBarred (@AussieSteve64)
Първата дама акцентира, че жертвите на принуждение не могат да чакат, до момента в който спорът бъде позволен или когато Русия стартира да изплаща репарации – те се нуждаят от помощ в този момент.

„ И това правораздаване е належащо освен в Украйна. Правосъдието за украинските жертви на принуждение към този момент е огледало за самия свят “ , сподели тя.

Според „ Глоубъл сървайвър фънд “, който ръководи плана дружно с Украйна от името на държавни управления донори, това ще бъде първият път, когато жертвите ще получат компенсации по време на деен въоръжен спор.

Според директорката на фонда Естер Дингеманс „ схемата за обезщетение е удостоверение, че случилото се с тези хора е публично прието “ .

Както Укринформ заяви по-рано, Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) подреди на Русия да изплати на Тбилиси многомилионна отплата за нарушавания на правата на Грузия вследствие на съветската въоръжена експанзия през 2008 година

През декември 2021 година Европейски съд по правата на човека призна голям брой случаи на нарушавания на Европейската спогодба за правата на индивида, осъществени от Русия на територията на Грузия вследствие на въоръжената експанзия през август 2008 година

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР