За Белград РС Македония не е нищо друго освен Южна

...
За Белград РС Македония не е нищо друго освен Южна
Коментари Харесай

Сали Бериша: За Белград РС Македония е Южна Сърбия

За Белград районен съд Македония не е нищо друго с изключение на Южна Сърбия. Това съобщи някогашният албански президент и министър председател Сали Бериша.

На събиране на членове и симпатизанти на Демократическата партия, чийто почетен ръководител е, той разяснява провалянето на СДСМ на локалните избори, довели до оставката на Зоран Заев като министър-председател и ръководител на СДСМ, заяви Ора нюз.

Бериша поздрави македонските гласоподаватели, които съгласно него са посочили червен картон на " авантюриста ", трансформирал Северна Македония в " ябълка на раздора " за България и Сърбия, съобщи БГНЕС.

С напускането на Заев, както сподели Бериша, самодейността " Отворени Балкани ", план " против Косово и албанската нация ", е мъртва.

„ Изпращам сърдечен привет към гласоподавателите в Северна Македония, които демонстрираха червен картон на авантюрист, който със своите случки трансформира Северна Македония в ябълка на раздора сред България и Сърбия. Този кьорав политик не помни, че за Белград Северна Македония не е нищо друго с изключение на Южна Сърбия. А той хукна към Белград, като че ли е наследник на Никола Пашич “, сподели Бериша.

Обвинявайки, че зад самодейността " Отворени Балкани " стои Джордж Сорос, той добави, че " самодейността умря преди два дни с вота на жителите на Македония ".

„ Като дух на следвоенните Балкани, тристранният съюз Белград-Тирана-Скопие върви против Косово и албанската нация. Приветствам държавното управление на Косово за това, че се опълчи твърдо против тази предизвикана от спор самодейност, възстановяваща хегемонията на Белград в района, самодейност, която трансформира Албания и Македония във васали на Белград, обграждайки Косово с враждебни клики, страна, която преди малко излезе от войни и спорове. “

Според Бериша не е нужна надмощие, а съдействие сред равноправни страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР