Европейските футболни финали са не само-най голямото спортно събитие на

...
Европейските футболни финали са не само-най голямото спортно събитие на
Коментари Харесай

Парите зад ЕВРО 2024: Приходи от 2,5 млрд. евро се очакват от шампионата на Стария континент

Европейските футболни финали са не само-най огромното спортно събитие на Стария континент за годината, само че и най-големият финансово-икономически план поради взрива на някои браншове и предстоящите от тях обилни доходи. Какви числа стоят зад шампионата в Германия се опита да разбере Николай Минков...

Европейското състезание в Германия е на старта, а икономистите към този момент пресмятат приходите от шампионата. Най-големият печеливш към този момент се знае.



Петър Ганев - основен икономист на Института за пазарна стопанска система: " Първо ще има резултат за УЕФА сигурно, защото от тези шампионати се попълня бюджета. 2,5 милиарда евро са предстоящите доходи. Половината е облага, което се финансира от бюджета за идващите години. "

Вторият огромен печеливш, несъмнено, ще бъде страната - хазаин.

Петър Ганев - основен икономист на Института за пазарна стопанска система: " Ще е значимо за немската стопанска система, защото знаем, че тя е с доста невисок напредък от 0,2-0,3. Дори за второто тримесечие, което обгръща началото на шампионата, може да е и негативен растежа. Но въпреки всичко поради притока на задгранични туристи - 2,6 млн. билета, които ще бъдат продадени за тези 51 мача, ще има резултат в потреблението. Между другото, някои разбори споделят, че по-силната смяна в поведените на потребителите ще бъде, в случай че Германия стигне най-малко до втора фаза. Т.е. в случай че отпаднат небрежно малко ще спадне ентусиазмът на самите германци ".



Европейското състезание по футбол ще се отрази положително обаче единствено на избрани стопански браншове в Германия.

Петър Ганев - основен икономист на Института за пазарна стопанска система: " Бирата е подобен бранш, който апропо предходната година спада с 5%. Туризмът ще завоюва. Всички тези разнообразни приложения за нощувки и т.н също ще пернат. Със сигурност ще има растеж и в покупките на тв приемници, хладилници и барбекюта. "



Ако желаете да посетите мач от европейските футболни финали, ще би трябвало да заделите сред 1500 и 2200 лв., като в тази сума е включена цената на билета, приблизително 800 лв., цената на самолетните билети - сред 200 и 400 лв. и най-малко 2 нощувки, които ще ви костват сред 500 и 1000 лева

Мачовете от Евро 2024 ще се играят на стадионите в Берлин, Мюнхен, Дортмунд, Щутгарт, Франкфурт, Гелзенкирхен, Хамбург, Дюселдорф, Кьолн, Лайпциг.



фотоси: Българска телеграфна агенция, БГНЕС


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР