Чешката полиция задържа вчера в Прага заподозрян за убийството на

...
Чешката полиция задържа вчера в Прага заподозрян за убийството на
Коментари Харесай

Молдовец е задържан за убийството на 9-годишното украинче

Чешката полиция задържа през вчерашния ден в Прага обвинен за убийството на 9-годишно украинско момиченце от Германия, предава ДПА.

Тридесет и шест годишният мъж, молдовски жител, е обвинен, че е умъртвил детето, оповестиха от офиса на прокуратурата в източногерманския град Кемниц. Понастоящем арестуваният обвинен остава в Чешката република.

Момиченцето, което е от Украйна, във вторник беше намерено мъртво в гора, откакто изчезнало на път за учебно заведение по-рано този месец.

Малката Валерия и майка ѝ се преместили в Германия през 2022 година и се открили в градчето Добелн, на към 40 километра североизточно от Кемниц. Бащата е останал в Украйна.

Прокурорите считат, че момичето е било убито там, където е намерено тялото. Няма данни за полово закононарушение.

Разследващите са се съсредоточили върху средата, в която се е движела жертвата в последно време. Има данни, че арестуваният за убийството в предишното е имал връзка с майката на Валерия.

Всекидневникът „ Билд " заяви, че някогашният другар се свързал с майката в деня на изгубването на Валерия.

Чешката полиция написа през вчерашния ден следобяд в „ Екс ", че чиновниците на реда в центъра на Прага са задържали търсен мъж, обвинен в съпроводено с принуждение закононарушение, осъществено в Германия.

Засега без отговор остават доста въпроси, в това число за претекста и събитията към закононарушението.

Убийството провокира потрес в Добелн, който е с население от 24 000 души. Мнозина сложиха нощес свещи, детски играчки, фотоси и цветя покрай дома, където е живеело убитото момиче.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР