Украинският президент Володимир Зеленски изрази надеждата си за постигане на

...
Украинският президент Володимир Зеленски изрази надеждата си за постигане на
Коментари Харесай

Зеленски на конференцията в Швейцария: Светът е по-силен от Путин

Украинският президент Володимир Зеленски изрази вярата си за реализиране на " обективен мир допустимо най-бързо " при започване на първата украинска мирна среща на върха, която се организира в Швейцария без присъединяване на Русия, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Всичко, което бъде контрактувано (на тази среща на върха), ще бъде част от процеса на реализиране на мир, от който всички ние се нуждаем ", съобщи Зеленски и добави: " На тази среща на върха ще забележим по какъв начин се основава история ".

Участват към 90 страни, само че упоритостите на срещата на върха са лимитирани заради отсъствието на Русия и Китай.

" Заедно вършим първата стъпка към обективен мир ", съобщи украинският президент и добави , че " светът е по-силен " от Владимир Путин.

Руският президент де факто изиска капитулацията на Украйна преди каквито и да било мирни договаряния.

" Това, от което се нуждаем, не е диктуван мир, а обективен и пълноправен мир, който регистрира целостта и суверенитета на Украйна ", отвърна немският канцлер Олаф Шолц, като повтори неоправдателните думи на Съединените щати и НАТО.

От своя страна Зеленски осъди " хитлеристкия " " ултиматум " на съветския президент, който през февруари 2022 година стартира инвазия в прилежаща Украйна.

" Искаме да вдъхновим развой за обективен и дълготраен мир ", съобщи швейцарският президент Виола Амхерд дружно с украинския си сътрудник.

„ Като интернационална общественост можем да подготвим почвата за директни договаряния сред враждуващите страни. Ако желаеме да вдъхновим кротичък развой, Русия също би трябвало да се включи в някакъв миг. Това е ясно за всички ", добави тя.

Предвижда се провеждането на втора среща на върха, в която Киев се надява да взе участие съветска делегация, изясни Андрий Ермак, шеф на кабинета на Зеленски.

Срещата, която се организира в извънредно шикозния курорт Бюргенсток, ситуиран високо над езерото Люцерн, ще стартира с пленарна сесия, последвана от вечеря.

На 16 юни работни групи ще бъдат прегледани три тематики: нуклеарна сигурност, независимост на корабоплаването и сигурност на храните, както и филантропични аспекти, по-специално ориста на украинските деца, депортирани в Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР