Всяко място има своята красота. Така шефът на Старинен Пловдив

...
Всяко място има своята красота. Така шефът на Старинен Пловдив
Коментари Харесай

Капана срещу Стария град - има ли конфликт?

" Всяко място има своята хубост. " Така шефът на " Старинен Пловдив " разяснява недоволството, избухнало измежду част от пловдивската общност поради концепцията за засищане на Стария град с места за занимания по сходство на квартал " Капана ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

" Никой не цели да направи Стария град като " Капана ", безапелационен бе Йордан Илиев. По думите му неразбирането се е получило поради изпуснатия смисъл на думите на кмета, дал за образец възраждането в квартала на креативните промишлености и изразил предпочитание архитектурно-историческият резерват да се оживи като " Капана ". 

" Изпусна се основната дума " да се оживи като ". Оттук потеглиха тълкования, започнаха съпоставения и опълчване. Стария град не трябва да наподобява на " Капана ", тъй като е с различен дух ", разяснява Илиев.

" Аз също не виждам нещо неприятно в това Стария Пловдив да кипи от живот. Никой не желае да го трансформира в питиепродавница. Но би трябвало да излезем от клишетата, има и потребност от заведения. Идват туристи, и минавайки, те би трябвало да могат да се разхладят и освежат, да си вземат магнитче, да си купят тениска. Твърдо съм ЗА това ". 

За осъществяване на последното към този момент има и съответни хрумвания - една от тях е отделяне на кафене в самото сърце на Стария град. Набелязани са пространствата до туристическия инфоцентър на ул. " Съборна ", който пък ще се резервира като подобен, разкри още Илиев. Така на едно място ще се концентрират няколко услуги - ще се продават билети и сувенири, ще се продават и разхладителни питиета, чай и кафе. Търговската активност обаче ще може да се реализира едвам след гласоподаване и позволение на пловдивския Общински съвет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР