Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора

...
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора
Коментари Харесай

Председателят на ДАЗД: Гласът на децата е изключително важен и е необходимо да го чуваме

Председателят на Държавната организация за протекция на детето доктор Теодора Иванова откри второто за годината съвещание на Съвета на децата. В продължение на три дни деца от всички области в страната ще дискутират значими за тях тематики и ще слагат на дневен ред предложенията си за по-активно детско присъединяване във вземането на решения, които ги касаят.

" За Държавната организация за протекция на детето активността на Съвета на децата е извънредно значима. Винаги сме обсъждали с Вас създаването и използването на стратегически документи и политики за децата и фамилията. Вашето мнение е скъпо и е извънредно належащо възрастните да се научим да го чуваме, за  да можем дружно да надградим съществуващите и да разработим още по-работещи механизми, тъй че да се подсигурява умерено и щастливо детство и опция за най-хубавата реализация за всяко дете и фамилията му “, съобщи при откриването на съвещанието доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

През първия ден от съвещанието членовете на Съвета на децата дружно с Адела Бозмарова и Божидар Александров от Национален юношески конгрес организираха сесия на тематика “Демокрацията и нашето присъединяване в нея “. За да обсъдят главните детайли, полезности и правила, децата от Съвета се разделиха на четири тима и влязоха по едно и също време в функциите на сценаристи, режисьори и артисти, с цел да основат свои хрумвания за подиуми от филм. Темите, по които децата развихриха въображението бяха тъждество, детско присъединяване, независимост, приемливост, народна власт и цялост на персоналния живот.

За да покажат какъв брой е значимо детското включване децата разиграха основаването на Съвета на децата към ръководителя на ДАЗД преди 20 години, тъй като по думите им той е главен инструмент за това и дава опция да се чува гласа на децата.

Как експанзията, неприятното и присмехулно отношение сред самите деца може да нарани доста обещано дете и по какъв начин това да не се случва, беше тематика на друга сцена от кино лентата “Демокрацията и нашето присъединяване в нея “. Членовете на Съвета демонстрираха по свои метод и какъв брой е значимо възрастните да имат вяра в тях и да поддържат фантазиите им.

Отново посредством ролеви игри децата се срещнаха и разискаха и Ревизираната европейска харта за присъединяване на младежите в живота на общините и районите.

По мотив съвещанието на Съвета на децата приветствен адрес до членовете му и до доктор Теодора Иванова изпрати министъра на труда и обществената политика Ивайло Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР