Правителството на Гърция ще третира банките с държавна намеса, освен

...
Правителството на Гърция ще третира банките с държавна намеса, освен
Коментари Харесай

Гръцките власти заплашиха банките с държавна намеса, ако не намалят таксите

Правителството на Гърция ще третира банките с държавна интервенция, в случай че не понижат таксите, които начисляват на клиентите за разнообразни банкови действия. Това предизвести министърът на националната стопанска система и финансите на южната ни съседка Костис Хацидакис на годишното общо заседание на Асоциацията на гръцките банки, оповестява електронното издание на вестник Kathimerini .

Хацидакис уточни, че неуреждането на въпроса с банковите комисионни не оказва помощ нито на банките, нито на държавното управление, нито на обществото. Той прикани банките в страната да одобряват по-справедливи системи, основани на практиките на други европейски банки или компании с огромни потребителски мрежи в Гърция, тъй че да не е нужна законодателна интервенция на държавното управление.

Министърът разгласи и малко количествено уголемение на програмата " Херкулес “ за секюритизация на необслужваните заеми, за в допълнение понижаване на неприятните заеми.

Хацидакис показа пет целта за банковия бранш. Те са: подкрепяне на бранша непрестанно и с всички налични конкурентни принадлежности (отнасяйки се съответно до петата систематична банка, която ще бъде основана посредством поглъщането на Pancreta от Attica Bank); уреждането на всички неуредени въпроси по отношение на програмата " Херкулес " ; по-силна поддръжка за действителната стопанска система и изключително за дребните и междинни предприятия; по-нататъшно подсилване на прозрачността и справедливостта в комисиите; и бързо разширение на системата за директни заплащания IRIS.

Въпреки това Хацидакис акцентира, че идната стъпка ще бъде разширението на директните заплащания към всички предприятия и към целия набор от транзакции, както в електронната търговия, по този начин и в магазините, до март 2025 година.

" Правителството желае постоянна банкова система, която да работи като мотор на икономическия напредък. Ние обаче желаеме и банкова система с конкуренция сред банките. Банкова система, която ще обезпечи атрактивна рентабилност на спестителите и ликвидност на бизнеса и семействата “, означи министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР