Пазарът и начинът, по който продуктите от биологичното производство да

...
</TD
>Пазарът и начинът, по който продуктите от биологичното производство да
Коментари Харесай

В Пловдив се провежда конференция за биологичното производство

Пазарът и методът, по който продуктите от биологичното произвеждане да стигат до потребителите, са главните провокации пред бранша, сподели заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева при откриването на интернационалната конференция " Биологичното произвеждане - провокации и трендове ", предава Plovdiv24.bg .

" Това е приоритет и политика на Министерство на земеделието и храните към този момент трети програмен интервал. В стратегиите за развиване на селските региони и в Стратегическия проект са опциите, които оказват помощ на земеделските производители да минават към този тип произвеждане, да осъществят вложения. В програмен интервал 2023-2027 година са налични набор от принадлежности, които са моторът за развиване на това произвеждане " - сподели Георгиева.

При разисквания сред Министерство на земеделието и храните и представители на биосектора е открита директна връзка сред наличието на европейско или национално допълващо финансиране за бранша като мотор за развиване въобще на този тип произвеждане. Според зам.-министъра, значимо е да има финансова поддръжка и да е налична за фермерите.

Георгиева изясни, че има много благоприятни условия, от които може да се възползват биологичните производители, а по данни на профилираната дирекция в министерството интересът към биологичното произвеждане се усилва.

" Искрено се надяваме, че със взаимните старания на администрацията, браншовите организации, научните институти и съветническите служби да се разпространява като благоприятни условия и като правила, защото има труден метод на произвеждане и администриране предвид на спомагателните условия към фермерите, съхранението и преработката на подобен тип сертифицирана биологична продукция " - разяснява Георгиева.

Международната конференция " Биологичното произвеждане - провокации и трендове " се провежда от Министерство на земеделието и храните, Българска асоциация " Биопродукти ", Фондация за биологично земеделие " Биоселена " за осма поредна година.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР