24-часови дежурства с цел предотвратяване изхвърлянето и паленето на отпадъци

...
</TD
>24-часови дежурства с цел предотвратяване изхвърлянето и паленето на отпадъци
Коментари Харесай

Община Пловдив започва 24-часови проверки срещу незаконното палене на отпадъци

24-часови наряди за попречване изхвърлянето и паленето на боклуци стартират в Пловдив. Това стана ясно след извършена среща в Община Пловдив сред зам.-кмета по екология, зам.-кмета по публичен ред и сигурност Ангел Славов, представители на районни кметства, Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, пловдивския общински инспекторат (ПОИ), Оперативна програма " Общинска защита ", " Общинска полиция “, Оперативна програма " Градини и паркове “ и Оперативна програма " Чистота “.

" Най-важно е първо да спрем генерирането на огромни количества боклуци. Изготвен е график за осъществяването на 24-часови наряди в " най-горещите “ точки, където се следи най-голямо скупчване на отпадъци – ул. “Крайна “ в кв. " Столипиново “, до КАТ, под моста на " Ален Мак “, край някогашната Окръжна болница. Превантивните ограничения включват и ограничение на придвижването по тези места на транспортни средства, които нормално придвижват боклуци “, посочи.

Дежурствата ще се правят от чиновници на Оперативна програма " Общинска защита ", " Общинска полиция “, ПОИ и Оперативна програма " Чистота “.

Зам.-кметът прикани жителите да употребяват площадката за безплатно предаване на разделно събрани боклуци, както и на едрогабаритни такива, която се намира на ул. " Даме Груев “ № 64А. За облекчение на пловдивчани, излезли от приложимост обемни движимости могат да бъдат изнесени и край контейнерите директно преди да мине профилираната техника – рано заран или късно предходната вечер, и да се слагат по този начин, че да не затрудняват придвижването на пешеходците и транспортните средства.

Директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов показа статистика, която демонстрира, че през миналата година по нерегламентираните сметища е имало над 350 пожара, което е приблизително по 1 пожар дневно.

" В края на предходната седмица дежурни екипи обходиха множеството " горещи точки “ и все още някои от тях са изцяло изчистени, само че това е моментно положение, което постанова да бъдат подхванати незабавни ограничения в най-пожароопасния сезон “, съобщи ст. комисар Васил Димов.

По време на срещата стана ясно още, че за нарушавания ще се следи и посредством видеонаблюдение, което ще бъде ситуирано най-много в регионите " Източен “ и " Северен “, а доброволчески екипи ще вършат инспекции по самите квартали и ще алармират за нередности.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР