Военнослужещи от 40-я български национален военен контингент бяха отличени с

...
Военнослужещи от 40-я български национален военен контингент бяха отличени с
Коментари Харесай

БГ-военни с медали за мисията на НАТО в Афганистан

Военнослужещи от 40-я български народен боен контингент бяха отличени с медали за присъединяване в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “
На тържествена гала в региона на летище Кандахар в Афганистан военнослужещи от 40-я народен боен контингент бяха отличени с медали за присъединяване в задачата на НАТО „ Решителна подкрепа”. Командирът на командване „ Юг “ бригаден военачалник Майкъл Ийстман изрече благодарността на командването на задачата на НАТО към персоналния състав от 40-ия български контингент за отличното осъществяване на дилемите по обезпечаване на сигурността в базата. Той изрази убеденост, че военнослужещите от идващия български боен контингент ще продължат почтено да показват българските въоръжени сили в задачата на НАТО в Афганистан. Бригаден военачалник Майкъл Ийстман връчи медали за присъединяване в „ Решителна подкрепа” на националния детайл, екипа съветници и ротата за защита.

Официални посетители на церемонията бяха полковник Джеймс Мъри - заместник-командир на командването, националният пълководец на румънския боен контингент, основните сержанти на командване „ Юг “ и румънския контингент, военнослужещи от контингентите на страните-коалиционни сътрудници, с които българският боен контингент си сътрудничи и взаимодейства при осъществяване на дилемите.

Националният пълководец на 40-я контингент полковник Светлозар Стефанов благодари на управлението на командване „ Юг “ и на съдружните сътрудници за положителното съдействие и взаимопомощ по време на осъществяване на дилемите. Той беше награден от бригаден военачалник Майкъл Ийстман с картина и монета на командване „ Юг “.

Четиридесетият боен контингент е с общ състав до 160 военнослужещи със конструкция народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери. В задачата на НАТО в Афганистан в продължение на 6 месеца българските военнослужещи извършват задания, свързани с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния трафик на летището в Кандахар.

Екипът от съветници извършва своите отговорности по съветване на Афганистанската войска в региона на гражданско-военното съдействие, инженерното и логистичното обезпечаване и комуникационно-информационните системи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР